Bajnokok Ligája - Nyolc között a Real Madrid és a Liverpool

Sport, 2018.03.06

A címvédő Real Madrid a Paris Saint-Germain felett idegenben aratott 2-1-es sikerrel kettős győzelemmel jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A másik keddi mérkőzésen a Liverpool a Porto elleni hazai gól nélküli döntetlennel lépett tovább.

A találkozókat - akárcsak a héten minden BL- és EL-mérkőzést - gyászszünet előzte meg Davide Astori, a Fiorentina csapatkapitányának vasárnap hajnali halála miatt.

Párizsban az első félidőben a hazaiak letámadással próbáltak fölénybe kerülni, ám így is a vendégek előtt adódtak nagyobb lehetőségek Sergio Ramos és a századik BL-meccsét játszó Karim Benzema révén. Utóbbi Thierry Henry (112) és Patrice Evra (108) után harmadik francia játékosként érte el ezt a számot.

A szünet után a PSG szurkolói pirotechnikai eszközökkel tették látványosabbá a mérkőzést. Így rövid ideig állt a játék, ám a fokozódó iramot ez sem vetette vissza, mint ahogy néhány perccel később a hazaiak kapuja körüli füst sem Cristiano Ronaldót, aki magasra ugorva fejelt a hálóba. A portugál támadó a tavalyi fináléval együtt egymást követő kilencedik BL-találkozóján talált be, ez korábban csak Ruud van Nistelrooynak sikerült 2003-ban a Manchester United játékosaként.

A második félidő közepén Marco Verratti reklamálásért megkapta második sárga lapját is, az emberhátrányba került házigazda ezzel együtt Edinson Cavani szerencsés találatával egyenlített. A Real Madrid azonban - amely kétszer is eltalálta a kapufát a második 45 percben -, Casemiro megpattanó lövésével újra előnybe került, s egyúttal a párharcot is eldöntötte.

A másik keddi visszavágón az idegenbeli ötgólos sikerét követően a Liverpool nem erőltette a támadásokat saját közönsége előtt, az első játékrészben egyetlen lövése sem találta el a kaput. A fordulást követően sem született gól, így az angol együttes magabiztos előnyét megőrizve lépett a nyolc közé.


Eredmények,

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Paris Saint-Germain (francia) - Real Madrid (spanyol) 1-2 (0-0)
---------------------------------------------------------------
gólszerzők: Cavani (71.), illetve C. Ronaldo (51.), Casemiro (80.)
kiállítva: Verratti (66. - PSG)

Továbbjutott: a Real Madrid kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel

FC Liverpool (angol)-FC Porto (portugál) 0-0
--------------------------------------------

Tj.: a Liverpool, 5-0-s összesítéssel
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!