Barcelona-Real Madrid rangadót is rendezhetnek a fehérvári Szent István Kupán

Sport, 2017.01.24

A két spanyol szuperklub, az FC Barcelona és a Real Madrid U16-os kosárlabdacsapatai is részt vesznek a csütörtökön kezdődő Szent István Kosárlabda Kupán, Székesfehérváron.

A keddi sajtótájékoztatón Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy a TAO-támogatások nélkül nem tudnák megrendezni Európa egyik legrangosabb utánpótlástornáját. Az esetleges Barca-Real meccs mellett fontosnak nevezte, hogy a magyar fiatalok német, olasz, szerb vagy horvát fiatalokkal mérhetik össze tudásukat.

Torma Kinga, az esemény nemzetközi koordinátora elmondta, hogy az ötödik alkalommal megrendezendő tornán hat klub (Real Madrid, Cibona Zagreb, Partizan Belgrád, Bayern München, U16-os magyar válogatott, Alba Fehérvár) visszatérő vendégnek számít, a Stellazzurra Roma másodszor érkezik Fehérvárra, míg a Barcelona először lép parkettre. Megjegyezte, hogy mindkét spanyol akadémia vezetője jelen lesz, de több más országból is várnak játékosmegfigyelőket.

Balássi Imre az Alba Regia SC elnöke szerint a Szent István Kupa is jól mutatja a klub azon elképzeléseit, hogy utánpótláscsapataikat folyamatosan nemzetközi környezetben is megméressék.

Peresztegi Nagy Ákos, az Alba Fehérvár-DKKA U16-os csapatának edzője szerint a folyamatosas nemzetközi részvétel eredményei már látszanak, mert a nemrégiben befejeződött EYBL-tornán a tavalyi hetedik hely után ezúttal harmadikok lettek. Céljuknak nevezte, hogy a kupán a tavaly hetedik helynél előrébb végezzenek és mérkőzést nyerjenek a csoportban is.

A tornán két csoportba osztották a csapatokat: az A jelű kvartettben szerepel a házigazda mellett a Real Madrid, a Bayern München és a Partizan Belgrád, míg a B jelűben a Barcelona, a Róma, a Cibona Zagreb és a magyar válogatott. Az első három napon a csoportmeccseket rendezik meg, a helyosztókra vasárnap kerül sor.

A találkozók az Alba Regia Sportcsarnokban ingyenesen látogathatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!