Birkózó Eb - Dénes Mercédesz tusvereséggel ötödik

Sport, 2018.05.04

Dénes Mercédesz tusvereséget szenvedett a nők 53 kilogrammos kategóriájának bronzmérkőzésén az oroszországi birkózó Európa-bajnokság pénteki napján, így ötödikként zárt.

Az első három perc meddő tusakodással telt, amelyben azért a lengyel Katarzyna Krawczyk nemcsak aktívabbnak, de veszélyesebbnek is tűnt. A bírók emiatt a magyar birkózót intették passzivitásért, ami azt jelentette, hogy fél perce volt pontot szerezni. Mivel ez nem sikerült, ellenfele került 1-0-s előnybe.

A félperces szünetet követően is Krawczyk lépett fel támadóbb szellemben, így csakhamar ismét Dénes volt "akciókényszerben". Az egyik kísérletét azonban megkontrázta riválisa, földre döntötte őt és mögé került, és az újabb két ponttal már 3-0-ra vezetett. A hajrában elkeseredetten támadott a magyar sportoló, ez újabb esélyt kínált az Eb-ezüstérmes Krawczyknak a kontrára, amit ki is használt: Dénes támadásánál előbb derékra fogott, majd hanyatt döntötte a magyart, végül 7-0-s előnynél leszorította a két vállát, így tusgyőzelmet aratott 19 másodperccel a mérkőzés vége előtt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!