Birkózó Eb - Galambos Ramóna kikapott a nyolcaddöntőben

Sport, 2018.05.02

A nők 55 kilogrammos kategóriájában Galambos Ramóna nyertesnek tűnő pozícióból veszítette el első mérkőzését, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokságon.

Az Eb-bronzérmes magyar tehetség a cseh Lenka Hockovával mérkőzött meg a nyolc közé kerülésért, s közel négy és fél percig úgy tűnt, ha nehezen is, de megszerzi a győzelmet.

A találkozó nem volt látványos, mert hiába a szabadfogású szabályrendszer, a két fél felülről próbálkozott fogást találni a másikon, lábra egyáltalán nem támadtak, így akció nélkül peregtek a másodpercek.

A mérkőzésvezető először a magyart figyelmeztette, majd riválisát, két perc után Hocková kapott intést, s miután a következő fél percben sem csinált akciót, Galambos 1-0-ás előnyhöz jutott.

A szünetig nem változott a helyzet, majd azt követően sem egy ideig. A cseh birkózónak kellett volna előre mennie, de nem tudott, Galambos volt a kezdeményezőbb. Az ötödik perc elején aztán a mérkőzésvezető már emelte is a kezét az újabb intés jeleként, amikor a 21 éves magyar összefogta riválisát, s megindult a szőnyeg széle felé, ám nem volt jó pozícióban, lábbal messze volt riválisától, aki szépen belépett elé és csípődobással négy pontért a hátára dobta.

Ezek után a fáradó Galambosnak már nem volt esélye a fordításra.

"Ramóna sajnos nagyon sokat volt sérült az utóbbi időben is, keveset birkózott, ez hiányzott" - összegzett Nagy Lajos válogatott edző a meccs után.

A nap másik magyar női versenyzője, Németh Zsanett (76 kg) a negyeddöntőben kezdi meg szereplését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!