Birkózó Eb - Két bronzérem szerdán, három harmadik hellyel zártak a kötöttfogásúak - NAPI ÖSSZEFOGLALÓ

Sport, 2018.05.02

Két bronzérmet és egy ötödik helyet szereztek a magyar kötöttfogású csapat tagjai az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján, amelyen a nők két vereséggel mutatkoztak be.

A délelőtt a papírforma jegyében zajlott, ugyanis a címvédő Korpási Bálint, illetve a tavalyi Eb-n harmadik Kiss Balázs is győzött a vigaszágon, így este a bronzéremért léphettek szőnyegre, Torba Eriknek (60 kg) ez nem sikerült.

A helyosztókon három magyar volt érdekelt, mivel a kedden a 82 kilósok elődöntőjében vesztes Szabó László is a bronzért szállt harcba.

Elsőként Korpásit szólították, aki egészen könnyedén, mindössze két perc alatt technikai tussal győzte le a lengyel színekben versenyző Gevorg Sahakyant. Őt követte Szabó László, aki hiába vezetett 2-0-ra egészen a hajráig, egy - 14 másodperccel a vége előtt kapott - kétpontos intés miatt veszített, és ötödik lett.

Kiss Balázs aztán gondoskodott arról, hogy jól záruljanak a fogásnem küzdelmei magyar szempontból, mivel simán, 4-1-re verte a német Ramsin Azizsirt.

Sike András kapitány válogatottja így három harmadik és két ötödik hellyel zárt, miután kedden Lőrincz Tamás (77 kg) nyert bronzérmet, illetve Lám Bálint (130 kg) maradt le kevéssel a dobogóról.

A nők szereplése közel sem sikerült ilyen fényesen. A tavalyi Eb-ezüstérmes Németh Zsanett (76 kg), illetve Galambos Ramóna (55 kg) is egy vereséggel búcsúzott a kontinensviadaltól.

Csütörtökön három magyar, Dénes Mercédesz (53 kg), Barka Emese (57 kg) és Sleisz Gabriella (65 kg) lép szőnyegre az Ali Alijev Arénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!