Birkózó Eb - Lám Bálint a bronzéremért mérkőzhet

Sport, 2018.05.01

A hétfőivel ellentétben a keddi versenynap kiválóan kezdődött magyar szempontból az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokságon. A kötöttfogásúak 130 kilogrammos kategóriájában szereplő Lám Bálint magabiztos győzelmet aratott a vigaszágon, így az esti programban a bronzéremért léphet majd szőnyegre.

A Budapest Honvéd nehézsúlyújának hétfői napja rövidre sikerült, a tavalyi Eb-döntő "visszavágóján" ugyanis villámgyorsan kikapott a címvédő Riza Kayaalptól. A török klasszis ugyanakkor később meg sem állt a fináléig, így - ahogy az várható volt - a vigaszágra segítette a magyart.

Lám hétfőn úgy nyilatkozott, hogy amíg Kayaalp ellen ő volt az esélytelenebb, kedden olyan ellenfelekkel találkozhat majd, akikkel szemben neki lesznek jobb esélyei, azaz ha nem ront, akkor odaérhet a dobogóra.

Az első mérkőzésén a papírformát sikerült igazolnia. A fehérorosz Georgij Csugosvili egyszerűen képtelen volt mit kezdeni vele, állásból egyértelműen Lám volt az erősebb, aki két intéssel és egy kitolással sima, 3-0-s győzelmet aratott.

A magyar idő szerint 17 órakor kezdődő helyosztós programban Lám a román Alin Alexuc Ciurariuval csap majd össze.

Kedden még hat magyar lép szőnyegre: a 77 kilogrammos Lőrincz Tamás a vigaszágon érdekelt, míg Torba Erik (60 kg), Kozák István (67 kg), Korpási Bálint (72 kg), Szabó László (82 kg) és Kiss Balázs (97 kg) most kezdi meg szereplését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!