Birkózó Eb - Lám Bálint ötödik

Sport, 2018.05.01

Lám Bálint elveszítette bronzmérkőzését, így az ötödik helyen végzett a kötöttfogásúak 130 kilogrammos súlycsoportjában az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokság keddi versenynapján.

A tavalyi kontinenstornán ezüstérmes magyar nehézsúlyú a vigaszágon délelőtt aratott sima győzelmét követően este a román Alin Alexuc Ciurariu ellen lépett szőnyegre. A tavalyi Eb-n a magyar nyert és most is ő volt az esélyes, ám a jó kezdés után a második menetben a román akarata érvényesült.

A Budapesti Honvéd Torony becenevű birkózója valósággal felszántotta a szőnyegig vezető utat, láthatóan nagyon felpörgette magát a meccsre. Sike András szövetségi kapitány pedig éppen arra hívta fel a figyelmét, amikor a dobogóra felért, hogy kicsit nyugodjon meg.

A meccset rendkívül elszántan kezdte a magyar junior világbajnok, folyamatosan hajtotta riválisát, aki láthatóan minden erejével azon volt, hogy megálljon előtte a szőnyegen. Ez sikerült is neki, ám az intést nem kerülte el (1-0). Lám ugyanakkor nem kérte a lenti helyzetet, hitt abban, hogy állásból meg tudja törni riválisát, a szünetig azonban nem változott az állás, majd a szünet után egyre kevesebb ereje maradt a magyarnak.

A román megérezte, hogy van esélye, és az ötödik perc közepén a magyart intették meg (1-1), ami már Ciurariunak volt jó. A hajrában Lám Bálint mindent megtett, hogy visszavegye a vezetést, de nem tudta kitolni riválisát a szőnyegről, majd hiába fogta össze, kicsúszott kezei közül ellenfele, ő pedig alá esett, mögékerüléssel pedig már 3-1-re a román vezetett, és meg is nyerte a meccset.

Az elkeseredett magyar birkózó szótlanul viharzott be az öltözőbe, Sike András szövetségi kapitány pedig arról beszélt, hogy versenyzőjének meg kellett volna nyernie a meccset.

"Bálint akkor tud nyerni, ha ki tudja tolni ellenfelét a szőnyegről. Akció kellene tőle" - összegzett röviden a szakvezető, aki Lőrincz Tamás bronzérmének örült, és reméli, szerdán még legalább egy dobogós helyet szereznek versenyzői.

Lőrincz (77 kg) harmadik helyével egy bronzéremmel zárta az első döntős napot Kaszpijszkban a magyar válogatott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!