Birkózó Eb - Sastin és Sleisz is kikapott a negyeddöntőben

Sport, 2020.02.13

A 62 kilós Sastin Marianna és a 65 kilogrammos Sleisz Gabriella is vereséget szenvedett a negyeddöntőben a római birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján, és mivel legyőzőik később nem jutottak be a fináléba, mindketten befejezték szereplésüket.

Előbb a női szakág egyetlen magyar világbajnokát, Sastint szólították szőnyegre, aki az előző három kontinensviadal bronzérmesével, az azeri Tatyjana Omelcsenkóval találkozott. Az első perc meddő állóháborúval telt, amelyben a mérkőzésvezető az olimpiai kvótával rendelkező magyart látta passzívabbnak, így elsőként őt intette meg. Sastinnak fél perce volt akciót csinálni, de a támadáskényszer óvatlanná tette, Omelcsenko a földre rántotta, majd ott tusveszélyes helyzetbe kényszerítette őt, így négypontos előnybe került.

A második három percre nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Vasas 36 éves birkózója, aki úgy csökkentette hátrányát, hogy riválisa intés után nem csinált akciót. A hajrában tovább űzte-hajtotta ellenfelét a hat Eb-n is érmes Sastin, aki egy kiléptetéssel és Omelcsenko újabb intésével 4-3-ra feljött, de fordítani már nem tudott. Edző-férje, Wöller Ákos videobírót kért az utolsó másodpercben, mondván, az azerit menekülésért meg kellene inteni, de ezt elutasították, így Sastin 5-3-ra alulmaradt.

Hasonlóan szoros küzdelemben kapott ki Sleisz, aki a román színekben versenyző Incze Krisztával csapott össze. Az első menetben egyik fél sem tudott akciót végrehajtani, de egy intés után Incze került előnybe. A második menetben hasonló körülmények között egyenlített Sleisz, aki ezt követően ügyesen ellépett egy kitolási kísérletnél, így ellenfele lépett ki a küzdőtérről (2-1). A hajrában folyamatos védekezésre kényszerült Sleisz, de nem bírta megtartani előnyét. Incze - sokadik próbálkozásra - 11 másodperccel a vége kitolta a magyar birkózót, így utolsó szerzett ponttal ő jutott tovább a 2-2-es eredménnyel.

A magyarok abban bízhattak, hogy legyőzőjük megnyeri a délutáni elődöntőjét, és akkor pénteken a vigaszágon küzdhetnek tovább a bronzéremért, de Omelcsenko és Incze is kikapott.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!