Birkózó Eb - Váncza, Fritsch és Szőke negyeddöntős

Sport, 2020.02.11

Váncza István a második mérkőzését is megnyerte, ezzel negyeddöntős a római birkózó Európa-bajnokságon. Ugyancsak a legjobb nyolc közé jutott Fritsch Róbert és Szőke Alex.

Váncza a kötöttfogás 67 kilogrammos súlycsoportjában az azeri Islambek Dadov elleni fordítást követően magabiztosan verte Roman Pacurkowskit. A mérkőzés első felében egy nagy ívű dobással 4-0-ra alakított az állást, majd közel állt ahhoz, hogy tusolja lengyel ellenfelét. A szorításból ugyan nagy nehezen kibújt Pacurkowski, de csakhamar 6-0 állt az eredményjelzőn, a második három percben pedig már nem változott az eredmény.

A 72 kilogrammos Fritschet az ukrán Andrij Kulik elleni összecsapáson korán a földre küldték, riválisa pedig pörgetéssel élt is a lehetőséggel, és hamar 3-0-s előnyre tett szert. Innentől kezdve viszont a magyar birkózó ellenfele fölé kerekedett, fizikailag is jobban bírta az összecsapást, és végül 4-3-ra fordított.

Szőke Alex is jól rajtolt, a nyolcaddöntőben 6-2-re verte a szerb Mihail Kajaiát úgy, hogy intéssel, pörgetéssel és kitolással 4-0-ra elhúzott, majd a második három percben mindkét birkózó két-két pontot hozott össze.

Szabó László azt követően, hogy az első fordulóban technikai tussal búcsúztatta az Európa-bajnok dán Rajbek Alvievich Bisultanovot, az Eb-bronzérmes Daniel Alekszandrovval került a szembe a nyolcaddöntőben. A végig szoros és kiegyenlített találkozón a bolgár az utolsó percben kapott pontjával szerezte meg a vezetést (2-1), s bár Szabó még megpróbálta kitolni őt, nem járt sikerrel, sőt Alekszandrov mögéje került. Challenge-et kért a magyar oldal, de a videózás nem kedvezett, így 5-1-re nyert a bolgár birkózó.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!