Birkózó-vb - Gulyás Zsombor is kikapott

Sport, 2018.10.20

Veréb Istvánhoz és Molnár Józsefhez hasonlóan, első mérkőzésén Gulyás Zsombor is kikapott a budapesti birkózó-világbajnokság szombati nyitónapján.

A szövetségi kapitány, Gulyás István fia a szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájának selejtezőjében a kínai színekben versenyző Adanabasier Adanabasierrel találkozott, akinek eddig nem volt igazán komoly eredménye.

A két birkózó óriási csatát vívott a szőnyegen. Az első menet második felében egy intés után Gulyás került előnybe, a szünetre azonban riválisa mehetett 2-1-es előnnyel egy levitelt követően.

A második szakaszban hullámzó volt a meccs, előbb kivitellel Gulyás egyenlített, majd a kínai hasonló akcióval ismét előnyhöz jutott, hogy aztán a hazai versenyző újabb kivitellel egalizáljon. A meccs 3-3 után dőlt el, amikor Adanabasier egy mögé kerüléssel kétpontos előnyhöz jutott, az erejével a végére elkészülő magyar pedig hiába tett meg mindent, nem tudott újra értékelhető akciót csinálni, s veszített.

Gulyás már csak a vasárnapi, vigaszági szereplésben bízhat, ám ahhoz az kellene, hogy kínai legyőzője fináléba jusson.

A nap eddigi egyetlen magyar győzelmét Ligeti Dániel szerezte meg korábban, s a nyolcaddöntőben a címvédő georgiai Geno Petriasvilivel találkozik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!