Birkózó-vb - Németh megsérült, nem bírt a címvédővel a négy között

Sport, 2018.10.23

A 76 kilós Németh Zsanett megsérült az elődöntőben, így kikapott a címvédő Yasemin Adartól a Papp László Sportarénában zajló birkózó-világbajnokságon kedden, így a szerda esti programban a bronzéremért léphet szőnyegre.

A UTE 24 éves versenyzője nem ijedt meg esélyesebb ellenfelétől, aki tavaly legyőzte őt az Eb-döntőben: Németh az első három perc elején aktívabb volt, ezáltal a török vetélytársa került "akciókényszerbe", de nem tudott mit kezdeni a magyarral, azaz Németh 1-0-s vezetésre tett szert. A folytatásban viszont nagyobb sebességi fokozatba kapcsolat Adar, aki egy mögékerüléssel fordított (1-2), ráadásul az esetnél megsérült Németh jobb térde, emiatt ápolni is kellett. Innentől lépni is alig tudott, azaz esélye sem volt, hogy egyenrangú partnere legyen riválisának, a szünetig 4-1-es hátrányba került.

A folytatásban láthatólag összeszorított fogakkal küzdött, de nem tudott ráállni a jobb lábára, így egyoldalúvá vált a küzdelem. A harmadik mögékerülés (1-6) után ismét ápolni kellett, de a török ellenfele végig rendkívül sportszerű volt, egyáltalán nem támadta magyar ellenfelét. Némethet érthető passzivitása miatt ismét megintették, ekkor a könnyeivel küzdött, mert tudta, esélye sincs pontot csinálni (1-7). A magyar versenyző végül 10-1-re maradt alul, a meccs végén Adar segítette fel.

"Adar annyira erős, hogy a válldobási kísérletnél először úgy éreztem, a vállam fog kiugrani, majd aláfordult a térdem. Sajnos az orvos, aki megvizsgált, úgy gondolja, elszakadt a keresztszalagom. Remélem, nincs igaza, mert szeretnék holnap birkózni. Ez majd csak a későbbi vizsgálatok után derül ki" - mondta könnyezve meccse után Németh Zsanett, aki két rövid nyilatkozatot követően Molnár Szabolcs orvos nyakába borult, majd segítségével bebicegett az öltözőbe.

"A sérülésig nagyon jól birkózott" - mondta keserűen az MTI-nek Ritter Árpád szövetségi kapitány. "Az volt a taktika, hogy ne adjon neki könnyű pontokat, figyeljen a jobb kezére. Tudtuk, merre szeret indítani, Zsani pedig egészen a szerencsétlen esetig remekül megoldotta a feladatot, nagyon sajnálom."

A 65 kilós Sleisz Gabriella kiesett, mivel legyőzője kikapott az elődöntőben, viszont a 72 kilós Szmolka Nikoletta szerdán a vigaszágon szerepelhet, mivel a nyolcaddöntőben őt felülmúló mongol Nasanburmaa Ochirbat fináléba küzdötte magát.

A 18 órakor kezdődő esti éremcsatákban a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában az ukrán születésű Olejnik Pavlo a bronzéremért léphet majd szőnyegre az olasz-kubai Abraham de Jesus Conyedo Ruano ellen.


A szerdai döntők párosítása:
női 65 kg: Petra Maarit Olli (finn)-Danielle Suzanne Lappage (kanadai)
női 68 kg: Koumba Selene Fanta Larroque (francia)-Alla Cserkaszova (ukrán)
női 72 kg: Justina Renay Di Stasio (kanadai)-Nasanburmaa Ochirbat (mongol)
női 76 kg: Yasemin Adar (török)-Adeline Maria Gray (amerikai)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!