Birkózó-vb - Sztárvendégek, színes programok a szurkolói zónában

Sport, 2018.10.18

A versenyek mellett a kísérő programokon is láthatnak világhírű sportolókat a nézők a szombaton kezdődő budapesti birkózó-világbajnokságon.

A szervezők tájékoztatása szerint itt lesz az amerikai Henry Cejudo, aki idén az UFC bajnoka lett 57 kilogrammban. Ő az első olyan ketrecharcos, aki korábban olimpiai bajnoki címet szerzett birkózásban, mégpedig Pekingben az 55 kilós szabadfogásúak között. Ugyancsak eljön az ukrán Irina Merleni, a sportág első női olimpiai bajnoka, illetve Budapestre érkezik az Egyesült Államokból Kennett Monday is, aki 1988-ban Szöulban arany-, 1992-ben Barcelonában olimpiai ezüstérmes volt szabadfogásban, 74 kilogrammban.

A sztárokkal a Papp László Budapest Sportarénában kialakított szurkolói zónában találkozhatnak az érdeklődők vasárnap és hétfőn 16 és 17 óra között. A Fan Zone-ban ezenkívül további programokkal várják a nézőket. Lesz Grippen szimulátor és lézerfegyveres lövészet, az érdeklődők megtekinthetik a magyar olimpiai kiállítást, figyelemmel kísérhetik a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) bemutatóját, megismerkedhetnek a birkózó felszerelésekkel, kipróbálhatják a birkózószőnyeget. A hírességekkel lehet majd közös fotót készíteni, tőlük aláírást szerezni, lesznek könyvbemutatók, a legfiatalabbakat gyereksarok várja és bemutatkozik a lóversenypálya is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!