Birkózó-vb - Galambos Ramóna és Németh Zsanett is kikapott első meccsén

Sport, 2017.08.23

A szerdai versenynap mindkét magyarja, Galambos Ramóna (55 kg) és Németh Zsanett (75 kg) is kikapott első mérkőzésén, így már csak a vigaszágra jutásban reménykedhet a párizsi birkózó-világbajnokságon.

Elsőként a 21 éves Galambos lépett szőnyegre, akinek az amerikai Becka Leathers volt az ellenfele a nyolcaddöntőben. A magyar tehetség júliusban a madridi GP-n már összecsapott mostani riválisával, s akkor sima meccsen, 10-0-ás technikai tussal kapott ki tőle az elődöntőben. Galambos bízott benne, hogy ezúttal meg tudja szorongatni az amerikait, ám nagyon gyors vereséget szenvedett.

A meccs második percében ugyanis Leathers szépen kiszedte a magyar lábát és mögé került, majd onnan lábfogással felfordította és tusba szorította ellenfelét.

Az idei Európa-bajnoki ezüstérmes Németh Zsanett csapattársánál lényegesen nagyobb küzdelemben maradt alul a kínai Paliha elleni mérkőzésen, mely után Gulyás István szövetségi kapitány és Nagy Lajos edző is láthatóan roppant bosszús volt.

A nyolcadöntős összecsapás nem kezdődött jól, a mongol származású kínai ugyanis egy összekapaszkodásból szépen támadott lábra, levitte ellenfelét és meg is pörgette. A gyorsan összeszedett 4-0-s hátrány ijesztőnek tűnt, ám a kétszeres U23-as Eb-győztes magyar kettőt faragott belőle az első szakasz hajrájában egy ügyes mögé kerüléssel (2-4).

A magyar sarok bosszankodására a második meneten történtek adtak okot, ugyanis az egyébként a három perc során szinte végig passzívan védekező kínai versenyző úgy tudott kétszer is Németh mögé menni, hogy riválisa indított akciót, s a leszorításból mögé igyekvő magyar lábára visszatámadott.

A 8-2-es eredményen egy kiléptetéssel ugyan Németh Zsanett még némileg kozmetikázott (3-8), de vereséggel hagyta el a szőnyeget.

Mindkét magyar akkor juthat vigaszágra, ha legyőzőik a fináléig menetelnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!