Birkózó-vb - Korpási és Lőrincz Viktor már a nyolc között

Sport, 2017.08.21

A kötöttfogású Korpási Bálint (71 kg) és Lőrincz Viktor (85 kg) is újabb magabiztos győzelmet aratott, így mindketten bejutottak a legjobb nyolc közé a párizsi birkózó-világbajnokság hétfői nyitónapján.

A májusban egyaránt Európa-bajnokságot nyert két magyar gyors technikai tusokkal kezdte meg a napot, s a folytatásban is legyőzhető ellenfél várt rájuk.

Kettejük közül elsőként Lőrincz Viktort szólították szőnyegre az ukrán Olekszandr Siszman ellen, mégis az egy perccel később kezdő Korpási végzett előbb. A BVSC sportolója ugyanis pillanatok alatt felülkerekedett a szlovák Leos Drmolán, aki többnyire a szőnyegen fekve, vagy a levegőben repülve töltötte azt a másfél percet, amíg az összecsapás zajlott. A világ- és Európa-bajnoki címvédő magyar "első körben" levitte és pörgette riválisát, majd kevéssel később mögé került és nagy ívben eldobta ellenfelét, s 10-0-s technikai tussal diadalmaskodott.

A tavalyi olimpián a bronzmeccsét emlékezetes körülmények között elveszítő Lőrincz Viktor kicsit jobban megszenvedett Siszman ellen, ám az ukránnak egy pillanatig sem adott esélyt. Az első három percben egy intéssel és mögé kerüléssel 3-0-s előnyt harcolt ki, a meccs második felében pedig egy újabb intés után 4-0-ra alakult az állás, ami a végeredmény is lett.

A hétfői négy magyar közül Lőrincz Tamás a nyolcaddöntőben lesz érdekelt, míg Kiss Balázs korábban első meccsén kikapott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!