Birkózó-vb - Molnár József vereségével kezdődött a nap

Sport, 2017.08.25

A papírformának megfelelően vereséggel kezdődött magyar szempontból a párizsi birkózó-világbajnokság első szabadfogású napja, miután Molnár József simán kikapott orosz ellenfelétől a selejtezőben.

Gulyás István szövetségi kapitány már a csütörtöki sorsolás után jelezte, hogy a 61 kilogrammban szereplő Molnárnak az egyik legnehezebb rivális jutott Gadzimurad Rasidov személyében, aki tavaly Európa-bajnokságot nyert, idén pedig az orosz bajnokságon diadalmaskodott.

A meccset az orosz óvatosan kezdte, s az első két percben veszélytelen próbálkozások történtek mindkét fél részéről. A harmadikban aztán Rasidov karberántás után mögé került, majd kétszer pörgetett, s 6-0-ás előnybe került, ami eggyel még nőtt is a szünetig Molnár intése után.

A második három percben Rasidov már nem tapogatózott, villámgyorsan ismét Molnár mögé ment, majd billentett (11-0), ezzel pedig lezárta a mérkőzést.

"Az orosz egyértelműen jobb Molnár Józsinál, de azért az elvárható lenne, hogy ne pörgessék meg kétszer" - mondta az MTI-nek a meccs után Gulyás István.

Molnár abban még bízhat, hogy a kiváló orosz sportoló bejut a fináléba és vigaszágra segíti őt.

A pénteki versenynapon még Veréb István (86 kg) és Ligeti Dániel (125 kg) lép szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!