Birkózó Eb - Egy győzelem, három vereség

Sport, 2017.05.03

A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Lukács Norbert első mérkőzésén győzött, a másodikon viszont kikapott, míg a 97 kg-ban érdekelt Szmik Attila és a nők 60 kilós súlycsoportjában szereplő Sleisz Gabriella egyaránt a nyitómeccsén kikapott az újvidéki birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

Lukács az izraeli Emrach Gasanov ellen lépett szőnyegre a nyolcaddöntőben, s a nemzetközi szövetség közvetítése alapján remek birkózással verte riválisát. A 65 kilós magyar már az első menetben eldöntötte a továbbjutást, remek lábratámadásaival ugyanis nem tudott mit kezdeni az izraeli, aki három perc után 5-0-ás hátrányban volt. A szünetet követően Lukácsnak az eredmény tartására kellett törekednie, s ezt kiválóan megoldotta, Gasanov egyetlen, passzivitás miatt kapott pontot szerzett csak, így a magyar biztosan lépett a nyolc közé.

Az elődöntőért az ukrán Gor Oganeszian volt Lukács ellenfele, aki túl nagy falat volt a számára. Az ukrán már az első menetben hatpontos előnyt harcolt ki, a második periódus elején pedig gyorsan levitte, majd billentette riválisát, így technikai tussal diadalmaskodott.

A napot magyar szempontból Szmik Attila kezdte meg a selejtezőben, sok sikerélménye azonban nem lehetett. Az Eb-bronzérmes moldovai Nicolae Ceban könnyedén szerezte pontjait, s végül fölényesen, 9-0-ra győzött.

A nyolc között kezdő Sleisz Gabriellának a lettek sokszoros Eb-győztesével, Anastasia Grigorievával kellett megküzdenie. Az esélyek egyértelműen a lett mellett szóltak, Sleisznek azonban sikerült meglepnie őt. A meccs elején szép kontratámadás végén a magyar kétpontos előnybe került, majd Grigorieva levitellel egyenlített még a szünet előtt. A második szakaszban hasonló volt a forgatókönyv, a lett indított, Sleisz azonban szépen kontrázott és billentett, így ismét nála volt az előny. Sokáig azonban nem örülhetett a magyar tábor, mivel lett klasszis továbbra is aktívan birkózott, ismét levitte ellenfelét, majd kevesebb mint egy perccel a vége előtt, egy újabb támadás végén tusolta a magyart.

Mindhárom magyar vigaszágra kerülhet még, ha legyőzőik bejutnak a fináléba.

Az Eb-n péntekig a szabadfogásúak és a nők küzdenek az érmekért, a hétvégén pedig a kötöttfogásúak versenyeivel zárul majd a viadal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!