Birkózó Eb - Ligeti Dániel ötödik

Sport, 2017.05.05

Ligeti Dániel ötödik helyen végzett a szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában az újvidéki birkózó Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A szombathelyi nehézsúlyút délelőtt két győzelem után csak a kategória jelenlegi legjobbja, az olimpiai bajnok török Taha Akgül tudta megállítani az elődöntőben. Az esti bronzmeccsen ismét egy óriás, a nála fél fejjel nagyobb grúz, olimpiai harmadik Geno Petriasvili várt rá.

A meccs elején felettébb óvatos birkózást mutattak be a felek, közel másfél percig nem történt érdemleges esemény a szőnyegen azon túl, hogy Ligetit passzivitás miatt figyelmeztették. Ezt követően aztán a grúz villant, villámgyorsan elkapta a magyar lábát, aki bárhogy próbált, nem tudott kiszabadulni, s Petriasvili a szőnyegen kívülre dobta.

A félidőben így 2-0 volt a grúznak, aki a folytatásban is nagyon stabilnak tűnt, Ligeti egyszerűen képtelen volt igazán közel férkőzni hozzá, ráadásul a második menet közepén ismét kikapta a magyar lábát és levitte, így már 4-0 volt az előnye. A hajrában Ligeti óriási erőket mozgósított, próbált beugrani ellenfele lábára, derekára, de Petriasvili jól védekezett, s a végére ugyan elfáradt a grúz, Ligeti szorításában ki is menekült a szőnyegről, amiért két pontért intették. Idő viszont már nem maradt a szombathelyi versenyzőnek az egyenlítésre, így be kellett érnie az ötödik hellyel.

"Dani közelít a legjobbakhoz, most is látszott, de a fizikai hátrányt nagyon nehéz ledolgozni" - jegyezte meg a meccs után Gulyás István szövetségi kapitány.

Ligeti Dániel háromszor állhatott fel eddig Eb-dobogóra, mostani ötödik helyével pedig megismételte tavalyi eredményét.

Ezzel a szabadfogásúak és a nők számára véget ért az Eb. Szabadfogásban kedden Veréb István harmadik lett, míg a nőknél Németh Zsanett csütörtökön ezüst-, Barka Emese pedig pénteken bronzérmes lett.

Szombaton már a kötöttfogásúak szerepelnek Újvidéken, ahol Torba Erik (59 kg), Krasznai Máté (66 kg), Kiss Balázs (98 kg) és Lám Bálint (130) lép szőnyegre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!