Birkózó Eb - Lőrincz Tamás és Korpási is elődöntős

Sport, 2017.05.07

Lőrincz Viktor után testvére, Tamás és Korpási Bálint is bejutott az elődöntőbe az újvidéki birkózó Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

A két kötöttfogású magyar negyeddöntője egy időben, egymás melletti szőnyegen zajlott.

A 71 kilóban decemberben világbajnoki címet szerzett Korpásinak a török Murat Daggal kellett megküzdenie, s a BVSC klasszisa korábbi meccseihez hasonló, magabiztos produkciót nyújtott. Az első menetben még csak aktivitásával volt jobb ellenfelénél, intéssel vezetett 1-0-ra, a másodikban azonban kétszer szépen kirakta a szőnyegről a törököt, így összességében sima, 5-0-ás győzelemmel jutott be az elődöntőbe.

A 66 kilóban háromszoros Eb-győztes Lőrincz Tamás új súlycsoportjában, 75 kilóban egy könnyű és egy nehéz meccsel jutott el a nyolcig, ahol az örmény Karapet Csaljan várt rá. A mérkőzés nagy küzdelmet és kevés látványosságot hozott. Lőrincz kiválóan állt a lábán hat percen át, s egyértelműen aktívabban birkózott az örménynél, akit az első menetben, majd a második közepén is megintettek. A 2-0-ás előny az összecsapás képe alapján már szinte biztossá tette a magyar sikert, melyet az utolsó percben Lőrincz egy villámgyors mögékerüléssel (4-0) biztosított be.

Korábban Lőrincz Tamás öccse, Viktor bejutott a 85 kilogramm elődöntőjébe, Bácsi Péter (80 kg) ugyanakkor az első meccsén kikapott és kiesett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!