Bízik az ifjúsági olimpiai szereplésben az új kajak-kenu utánpótlás kapitány

Sport, 2018.01.28

Bízik az ifjúsági olimpiai szereplés kiharcolásában Makrai Csaba, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség új utánpótlás szövetségi kapitánya.

A szakember az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta: a válogatási elvek már adottak voltak, s március elején olaszországi edzőtáborba vonul az a három versenyző, aki megfelelt ezeknek. Ott újabb válogató következik, s ketten indulhatnak majd áprilisban, Barcelonában, az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpia európai selejtezőjén.

Makrai Csaba úgy fogalmazott, a magyar kajak-kenu utánpótlás a legjobbak közé tartozik, a sportág nagy hagyományokkal bír itthon, a klubrendszer szerteágazó, sok nagyon jól képzett, elhivatott edző dolgozik Magyarországon és a versenyrendszer is nemzetközi szintű.

A tréner február elsejétől tölti be a posztot, a megbízatása egyelőre szeptember 30-ig szól. Mint mondta, az a dolga, hogy fenntartsa a megkezdett munka folyamatosságát, segítse a versenyzők és edzők munkáját.

A korábbi utánpótlás kapitány, Dónusz Éva egy év után saját kérésére távozott. Makrai Csaba versenyzőként sokszoros magyar bajnok, maratoni világbajnoki ötödik és többszörös világkupagyőztes volt. A korábbi váci kajakos edzőként az Atomerőműnél, majd Gödön dolgozott, legutóbb pedig az MTK edzői csapatát erősítette, már több ifjúsági világbajnokot kinevelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!