BL-selejtező - Marko Nikolic: nem akarunk állva meghalni

Sport, 2018.07.31

"Nem akarunk állva meghalni, tovább akarunk jutni, ehhez pedig stabilnak kell lennünk védekezésben" - fogalmazott Marko Nikolic, a Vidi FC vezetőedzője a bolgár Ludogorec elleni Bajnokok Ligája-selejtező szerdai visszavágója előtti sajtótájékoztatón.

A magyar bajnokcsapat múlt szerdán 0-0-s döntetlent játszott a párharc első meccsén, Bulgáriában.

A szerb szakvezető hangsúlyozta, hogy nekironthatnának az ellenfélnek, de akkor feltehetően kapnának 2-3 gólt, ami után nem lenne kérdéses a továbbjutás. Ezzel szemben továbbra is nagyon fegyelmezettek kívánnak lenni és a meccs végéig maximálisan koncentrálni.

Marko Nikolic szerint korrekt eredményt értek el múlt héten idegenben. Hozzátette: álmodoznak a továbbjutásról, ehhez azonban javulniuk kell a védekezésből támadásba átmenetben és a labdabirtoklásban, továbbá gólt kell szerezniük.

A tréner rámutatott, hogy egy nagyon jó csapattal találkoznak, amelyet tisztelni kell és nem csak az első meccs alapján. A Ludogorecnek minőségi játékosai vannak, akik sok európai kupameccsen, többször már a csoportkörben is bizonyítottak, azonban a Vidi rendkívül motivált és az első meccs hibáit javítva, teltház előtt szeretne továbbjutni.

Marko Nikolic kérdésre elmondta, hogy van esély a tizenegyesrúgásokra, ám külön nem gyakorolják azokat, de már most tudja, kik rúghatják, ha sor kerülne rá.

A fehérvári együttes válogatott hátvédje, Fiola Attila azt mondta, hogy nehéz mérkőzésen vannak túl egy rendkívül erős csapat ellen. Úgy vélte, egyénileg erősek a bolgár csapat játékosai, de csapatszinten a Vidi jobb.

A hátvéd az első találkozóhoz hasonló kompakt védekezést és csapatmunkát vár maguktól. Megjegyezte: több helyzetet kell kialakítaniuk az ellenfél kapuja előtt, mert gólra, gólokra lesz szükségük a továbbjutáshoz.

A Vidi FC-Ludogorec mérkőzést szerdán 20 órakor rendezik meg a felcsúti Pancho Arénában. A párharc továbbjutója a BL-selejtező harmadik körében várhatóan a svéd FF Malmö gárdájával csap össze, amely az első mérkőzésen 1-0-ra nyert a román CFR Cluj otthonában.

A kieső csapat az Európa Liga harmadik selejtezőkörében folytatja a nemzetközi kupaküzdelmeket, méghozzá a Zrinjski Mostar (bosnyák) - Valletta FC (máltai) párharc győztesével. Abban a párban az első meccsen 1-1-es döntetlen született a bosnyákok otthonában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!