BL-selejtező - Bátor játékot ígér a Honvéd, Netanjahu meglátogatta az izraelieket

Sport, 2017.07.18

A Budapest Honvéd vezetőedzője bátor játékot ígér a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának szerdai visszavágóján a Hapoel Beer-Seva ellen, amelynek játékosait meglátogatta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a Bozsik Stadionban a keddi edzésük előtt.

"Jó eredményt értünk el Izraelben, de muszáj gólt szereznünk. Nehéz meccs lesz egy fantasztikus csapat ellen" - jelentette ki a keddi sajtótájékoztatóján a 2-1-es hátrányról induló kispestiek holland trénere, Erik van der Meer, aki szerint nehéz lenne egyetlen játékost kiemelni a rivális csapatból, ugyanakkor hozzátette, az ellenfélnek is van gyenge pontja.

Az MTI kérdésére a szakember azt mondta, a legfontosabb a továbbjutás kiharcolásához, hogy sikerüljön betalálni, és ennek szellemében küldi pályára tanítványait. Megjegyezte, persze jó lenne, ha nem is kapna gólt az együttese.

"Azt kérem a játékosoktól, hogy a maximumot nyújtsák. Bízom a csapatomban és a futballisták is magukban" - mondta Van der Meer, aki szerint jó dolog egy bajnokcsapat irányítását átvenni, mert mindenki vidám és magabiztos, ami nagyban segíti a munkáját. Azt viszont nagyon sajnálja, hogy ezúttal a szurkolóik nem segíthetnek, mert zárt kapus lesz a meccs.

Djordje Kamber csapatkapitány szerint a győzelemhez még jobban kell koncentrálniuk, mint a múlt heti első találkozón. Arra ígéretet tett, hogy a Honvéd mindent meg fog tenni a továbbjutás érdekében.

"Jó dolog ilyen erős ellenféllel játszani, mert ilyen meccsekből lehet tanulni és fejlődni" - mondta a középpályás.

Barak Bakhar, az izraeliek vezetőedzője azt emelte ki, hogy jól fel kellett készülniük a visszavágóra, mert a Honvédnak komoly esélye van a továbbjutásra azok után, hogy 2-1-re szépíteni tudott az első felvonás során. Szerinte Davide Lanzafame gólja teljesen megváltoztatta a helyzetet, így sokkal kiélezettebb összecsapásra van kilátás.

"Tudtuk, hogy jó csapat a Honvéd. Szerettünk volna olyan eredményt elérni, hogy könnyebb legyen a visszavágó, de nem az első meccsből kell kiindulni, muszáj úgy játszanunk, mintha győznünk kellene a továbbjutáshoz" - mondta Korhut Mihály, az izraeli bajnok magyar válogatott védője, aki szerint a magyar és az izraeli bajnokság között az egyik legnagyobb különbség, hogy utóbbinál rengeteg szurkoló jár ki a stadionokba. Megjegyezte, nem örül, hogy zárt kapus lesz az összecsapás, de annak igen, hogy 200 izraeli drukker jelen lehet.

A sajtótájékoztató után a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Benjámin Netanjahu meglátogatta a Hapoel Beer-Seva játékosait, egy kicsit beállt közéjük passzolgatni.

"Sok szerencsét kívánok a találkozóra. Megtiszteltetés, hogy beállhattam a bajnokcsapat tagjai közé passzolgatni. Az egész ország a csapat mögött van" - mondta az izraeli kormányfő a futballistáknak a Bozsik Stadionban.

A mérkőzés 21.15-kor kezdődik, a párharc továbbjutója pedig a litván Zalgiris Vilnius, vagy a bolgár Ludogorec együttesével találkozik a következő körben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!