Budapesti férfi tenisztorna - Michael Stich-Alex Corretja gálameccs a felvezetésben

Sport, 2018.04.05

A wimbledoni bajnok Michael Stich és az ATP-világbajnok Alex Corretja bemutató mérkőzése vezeti fel április 22-én a budapesti 561 345 euró (176,3 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornát.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a "Legendák csatája" elnevezésű gálameccs 14 órakor kezdődik a Kopaszi-gáton kialakított ideiglenes stadionban.

A 49 éves Stich 18 tornagyőzelme közül kiemelkedik az 1991-es wimbledoni diadal - a döntőben a szintén német Boris Beckert verte -, majd egy évvel később párosban is győzött John McEnroe oldalán Londonban. Szintén 1992-ben aranyérmet nyert párosban a barcelonai olimpián, majd finálét játszott az 1994-es US Openen és az 1996-os Roland Garroson. Legjobb világranglistás helyezése a második volt, emellett tagja volt 1993-ban a Davis és a Hopman Kupa-győztes német csapatnak. Huszonegy évvel ezelőtti visszavonulása óta tévés szakkommentátorként tevékenykedett, és 2009 óta ő a hamburgi torna versenyigazgatója.

A 43 esztendős Corretja 1998-ban és 2001-ben a döntőben maradt alul a Roland Garroson. Előbbi évben öt ATP-serleget gyűjtött, köztük a világbajnokságét is - ő a legutóbbi spanyol, akinek ez sikerült. Egyesben 17 tornán diadalmaskodott, 2000-ben pedig megnyerte a Davis Kupát a spanyol csapattal. Edzőként segítette Andy Murrayt, jelenleg pedig televíziós szakkommentátorként dolgozik.

A második alkalommal sorra kerülő Gazprom Hungarian Open - melynek tavaly az óbudai Nemzeti Edzés Központ volt a házigazdája - ezúttal a XI. kerületben zajlik majd április 22. és 29. között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!