Budapesti férfi tenisztorna - Fucsovics kiesett párosban

Sport, 2017.04.24

A Fucsovics Márton, Marius Copil duó két szettben kikapott a 482 ezer euró (150 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás férfi tenisztorna párosversenyének hétfői játéknapján.

A magyar, román kettős - amely először játszott együtt - az első fordulóban a negyedik helyen kiemelt Brian Baker, Nikola Mektic amerikai, horvát duóval találkozott. Az első szett elején a felek egy-egy alkalommal elnyerték ellenfelük adogatójátékát, a folytatásban viszont mindenki hozta a sajátját. Fucsovics 5:6-nál az egyenlítésért adogatott, ami nem jött össze, így 42 perc alatt játszmaelőnyhöz jutott az ellenfél. Fucsovics játéka végig hullámzó volt, első szervajátékát nullára veszítette el a párosuk, a másodikat viszont nullára hozta.

A második szett első brékje Fucsovics újabb adogatójátékánál jött össze, a magyar teniszező 1:3-as állásnál dühében magasan a levegőbe csapott egy labdát. Innen már nem volt visszaút számukra, és 27 perc alatt elveszítették a második játszmát. A találkozót Fucsovics negyedik elveszített szervajátéka zárta le.

"Nem játszottam jól. Az első szettben például egyáltalán nem tudtam felpörögni. A másodikban valamennyire rendezni tudtam ugyan a játékomat, de sokat az sem segített" - mondta a vesztes találkozót követőn Fucsovics Márton az MTI-nek.

Hozzátette, bár román partnerével korábban nem játszott együtt, de régóta ismerik egymást. "Nagyon jó játékosnak tartom, aki párosban is otthonosan mozog, ezért esett rá a választásom. Nem csalódtam benne, és nagyon sokat köszönhetek neki, hiszen kettőnk közül ő játékban felvette a versenyt az ellenféllel" - folytatta.

Mint Fucsovics kifejtette, erős riválisuk kimondottan jól játszott, egyáltalán nem engedte őket kibontakozni. "Bár kikaptunk, a holnapi egyes mérkőzésemen változatlanul a győzelem a célom, persze tudom, hogy nagyon nehéz feladat lesz" - közölte.

A magyar játékos egyesben - a főtábla egyetlen hazai teniszezőjeként - kedd délután mutatkozik be, ellenfele az első fordulóban a rutinos orosz Mihail Juzsnyij lesz. Fucsovics az aktuális világranglistán a 154. helyen áll, míg a 34 éves orosz - aki 17 éve profi, és fénykorában volt a ranglista nyolcadikja is - a 89. pozícióban van. A két teniszező korábban még nem játszott egymással.


Eredmények, páros, nyolcaddöntő:
Baker, Mektic (amerikai, horvát, 4.)-Copil, Fucsovics (román, magyar) 7:5, 6:2

később:
Molteni, Schwartzman (argentin)-Balázs A., Borsos G. 17.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!