Budapesti női tenisztorna - Babos könnyed sikerrel a negyeddöntőben

Sport, 2017.02.23

Az első helyen kiemelt Babos Tímea könnyed győzelemmel jutott tovább csütörtökön a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztorna negyeddöntőjébe.

A világranglistán 33. magyar játékos a török Ipek Soylu (161.) szerdai búcsútatása után a selejtezőből érkezett orosz Anna Blinkovával találkozott, aki váratlanul komoly ellenállást tanúsított. Szinte minden gém szorosan alakult, Babos remek tenyeresei rendre visszajöttek, mígnem 4:3-nál végre összejött a várva várt brék (5:3), aztán a hazai kedvenc gond nélkül kiszerválta a 43 perces szettet.

A folytatásban a WTA-rangsorban 148. ellenfél 2:2-ig bírta a nagy tempót, akkor Babos egy kiváló fogadással kihasználta bréklabdáját, majd egy sima adogatójátékkal megszilárdította előnyét (4:2). A 18 éves Blinkova ettől megroppant, "leadta" a következő szerváját is, így a 23 éves soproni teniszezőnek már csak le kellett zárnia a meccset, ami nem okozott neki nehézséget. A találkozó 1 óra 19 percig tartott.

"Az volt a taktikám, hogy megpróbálom legyorsítani az orosz lányt, a szerváján picit meglepődtem, aztán pozíciót váltottam, és jól meg tudtam támadni a második adogatását, nyomást tudtam helyezni rá" - elemezte a történteket az MTI-nek a magyar játékos, kifejtve, hogy pénteken a papírforma szerint Oceane Dodinnel csap össze, akit sokkal jobban ismer Blinkovánál.

"Nagy varázslatot valószínűleg nem fog bemutatni, elég egysíkú a játéka, tiszta erőből beleszáll mindenbe, okos taktikára lesz szükségem. Belenézek a meccsébe a párosom előtt" - tette hozzá.

Babosra a pénteki negyeddöntőben a hetedik helyen kiemelt - és szerdán Gálfi Dalmát búcsúztató - francia Dodin (63.) vagy a selejtezőből érkezett német Tamara Korpatsch (162.) vár.

A nap utolsó magyar vonatkozású mérkőzésén, 19 óra után az első helyen kiemelt Babos Tímea, Lucie Safarova magyar, cseh páros lép pályára a szabadkártyás Bukta Ágnes és Stollár Fanny ellen a negyeddöntőben.



Eredmények:

nyolcaddöntő:
Babos (1.)-Blinkova (orosz) 6:3, 6:2
Wickmayer (belga, 5.)-Hromacseva (orosz) 6:4, 6:2
Witthöft (német)-Falconi (amerikai) 7:6 (7-3), 6:3
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!