Budapesti női tenisztorna - Stollár gyors búcsúja

Sport, 2017.02.22

Stollár Fanny sima vereséggel búcsúzott szerdán a 250 ezer dollár (72,7 millió forint) összdíjazású budapesti női keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A világranglistán 282. magyar játékos - aki kedden óriási meglepetésre a 69. helyen álló montenegrói Danka Kovinicot búcsúztatta - a német Annika Beckkel (66.) találkozott. A szabadkártyás Stollár néhány remek tenyeressel hamar brékelőnybe került, ám nyolcadik helyen kiemelt ellenfele 0:2 után beindult, és sorozatban hat megnyert gémmel 33 perc alatt hozta a szettet. A hazai játékos a folytatásban sem találta meg a ritmust, sorra szórta el a labdákat, míg a rendkívül labdabiztos német mindent a pályára ütött. Egymás után mentek el a gémek, Beck elérhetetlennek tűnő labdákat futott be, Stollár pedig a negyedik-ötödik ütésbe már általában belehibázott. A vége így sima vereség lett, a találkozó 59 percig tartott.

"Ami ma nem nyerő ütés volt tőlem, az ötször is visszajött, Becknek nagyon jó volt a lábmunkája, a két szett alatt talán ha ötöt hibázott" - összegezte a tapasztalatokat Stollár az MTI-nek, hozzátéve, fizikálisan nem bírta a hosszabb labdameneteket.

A folytatásban a világranglistán 154. Gálfi Dalma találkozik a francia Oceane Dodinnel (63.), majd a Körmöczy Zsuzsáról elnevezett centerpálya utolsó meccsén az első helyen kiemelt Babos Tímea (33.) találkozik a török Ipek Soyluval (161.). A Temesvári Andrea pályán este párosban Udvardy Panna és az orosz Anna Blinkova vív nyolcaddöntőt a negyedikként rangsorolt tajvani Hszieh Szu-vejjel és grúz Okszana Kalasnyikovával.


Eredmények:

-----------
Beck (német, 8.)-Stollár 6:2, 6:0
Safarova (cseh, 2.)-Hszieh (tajvani) 6:2, 6:1
Görges (német, 3.)-Vekic (horvát) 6:2, 6:2
Witthöft (német)-Cirstea (román) 6:3, 6:2
Falconi (amerikai)-Stefkova (cseh) 4:6, 7:5, 6:4

korábban:
Wickmayer (belga, 5.)-Sinikova (bolgár) 6:3, 4:6, 7:5
Hromacseva (orosz)-Allertova (cseh) 6:7 (6-8), 6:3, 6:4
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!