Budapesti tenisztorna - Pozitív visszajelzések, szövetségi tervek

Sport, 2017.02.27

A versenyzők és a női tenisztornákat szervező WTA képviselői is elismeréssel szóltak a Babos Tímea győzelmével véget ért múlt heti, budapesti viadalról - mondta a hazai szövetség elnöke hétfőn, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában.

"A versenyzőknek borzasztó nagy motiváció, hogy hazai közönség előtt játszhatnak" - fogalmazott Szűcs Lajos, hozzátéve: "az első és leglényegesebb gondolat, hogy miért kellett Magyarországra hozni ilyen versenyeket, az pont az, hogy a magyar tehetségeket ennél jobban nem lehet segíteni".

Emlékeztetett rá, hogy WTA-tornát rendeztek már korábban is Magyarországon, de áprilisban lesz egy 250-es ATP-viadal is, ami még nem volt.

"Azt gondoljuk, ezzel további magyar tehetségeknek tudunk segítséget nyújtani" - folytatta.

Szűcs Lajos elmondta, hogy a férfitornát a Nemzeti Edzésközpontban rendezik meg, de csak most, a későbbiekben más helyszínre kerül.

"Jövőre az ATP-tornát már a Margitszigeten szeretnénk megrendezni. A kormány döntött arról, hogy a margitszigeti volt Dózsa-stadion felújításra kerül, és ott szeretnénk egy most már a 21. század kihívásainak is megfelelő nemzeti tenisz versenyközpontot kialakítani, ahol utána ezeket a versenyeket meg lehet rendezni" - mondta.

Hozzátette: a WTA-nál és az ATP-nél is ötéves licencet vásároltak a kormány segítségével, és a megállapodásban a licenc mellett mindkét esetben a vételi opció is benne van.

"Maga a jogtulajdonos a WTA és az ATP, és a jogtulajdonos adja el ezeket a versenyeket. Mi abban vagyunk érdekeltek, és a kormánnyal egy olyan tárgyalásban vagyunk, hogy ha ezek a versenyek sikeresek lesznek, akkor egy nagyobb pontszámú, 500-as vagy 1000-es verseny vásárlásán is elgondolkodhassunk" - közölte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!