Címvédések a Dunai Regattán

Sport, 2017.05.06

Tavalyi címét megvédve a győri Széchenyi István Egyetem csapata nyerte az evezősnyolcasok versenyét a budapesti Dunai Regattán, melyet ötödik alkalommal rendezett meg az Antall József Tudásközpont (AJTK).

Dunai Regatta egyetemi evezősverseny Budapesten A második helyen a Hannoveri Egyetem, a harmadikon pedig a Budapesti Corvinus Egyetem hajója futott be - a szervezők tájékoztatása szerint. A mezőnyben a hazaiakon kívül két külföldi felsőoktatási intézmény - a hannoveri mellett a maastrichti - csapata volt ott.

Az amatőr sárkányhajós futamokon 18 egyetemi hajó vett részt, és itt sem történt változás a tavalyihoz képest: a Testnevelési Egyetem sárkányhajója megvédte bajnoki címét. A második helyezett a Pécsi Tudományi Egyetem csapata, a harmadik pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemé lett.

"Teljesült a vágyunk, hogy a főváros szívében nyissuk meg a fesztiválszezont, és egy napra közösségi térré alakítsuk a Dunát és a rakpartot" - idézte a szervezők közleménye Gorácz Anikót, az AJTK arculat és kommunikáció irodájának vezetőjét.

Basa Balázs, a regatta projektvezetője kiemelkedően sikeresnek értékelte az idei rendezvényt.

"A jubileumi ötödik Dunai Regattán megháromszorozódott az első eseményhez képest a résztvevő egyetemek száma, idén 18 magyar és 2 külföldi egyetem állt rajthoz, így több mint 500 egyetemista versenyzett. A látogatószám is jelentősen növekedett az előző évekhez képest; az egész napos rendezvényen közel 28 000 ember fordult meg" - összegzett.

A hajók a Duna legszebb fővárosi szakaszán eveztek végig, a szurkolók a Lánchídtól, illetve a Parlamenttől egészen a Műegyetem rakpartig lelkesíthették egyetemük csapatát. Az evezősök 2000 métert, a sárkányhajósok pedig több mint 3000 métert teljesítettek. Mindkét verseny előfutamokból és döntőből állt.

Míg a Dunán egymást követték a futamok, a parton egyéb sport-, illetve kulturális események zajlottak, és a dunai versenyek zárultával az ingyenes programok hajnalig tartanak.
(MTI)

Galériánk

Dunai Regatta egyetemi evezősverseny Budapesten Dunai Regatta egyetemi evezősverseny Budapesten Dunai Regatta egyetemi evezősverseny Budapesten Dunai Regatta egyetemi evezősverseny Budapesten Dunai Regatta egyetemi evezősverseny Budapesten
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!