Cselgáncs Eb - Tizennégy magyar Tel-Avivban két éremért - ELŐZETES

Sport, 2018.04.25

Tizennégy cselgáncsozó képviseli a magyar színeket a csütörtöktől szombatig tartó 67. Európa-bajnokságon Tel-Avivban.

Az Eb-n a férfiaknál és a nőknél is kilenc-kilenc versenyzőt indíthatna Magyarország, viszont a férfiak válogatásánál Pánczél Gábor szövetségi edző előterjesztésére nyolc induló mellett voksoltak az edzők. A hölgyeknél Toncs Péter szövetségi edző kitöltötte volna a keretet, csakhogy a nehézsúlyú Kárpáti Emese megsérült. Később kiderült, hogy a 81 kilogrammos Tóth Benedek és az 57 kilós Özbas Szofi sem utazhat, így a korábban közölt keret két fővel 14 versenyzőre csökkent.

Nagy András sportigazgató az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy két érem a célkitűzés Izraelben.

"Szakáganként egy éremért utazunk az Eb-re. Ez a torna még nem része a májusban elrajtoló olimpiai kvalifikációnak, néhány neves dzsúdós már jelezte, hogy kihagyja a versenyt, de így is nagyon erős mezőnyre számítok" - fogalmazott Nagy András.

Az Európa-bajnokság rendhagyó lesz, ugyanis csupán három napig tart majd, mivel a csapatversenyt külön rendezik meg, július 18-án Jekatyerinburgban.

Tavaly a varsói Eb-ről Csernoviczki Éva, Joó Abigél és a férfi csapat révén három bronzéremmel tértek haza a magyarok.

Az idei Eb-nek a 8000 férőhelyes tel-avivi Convention Center 2-es csarnoka ad otthont, ahol 44 ország több mint 400 dzsúdósa lép tatamira. Izraelben ez lesz az első kontinenstorna.


A magyar Eb-csapat:

-------------------

férfiak:
Szabó Csaba (60 kg), Gorjánácz Zsolt (66 kg), Csoknyai László (81 kg), Tóth Krisztián (90 kg), Vér Gábor (90 kg), Cirjenics Miklós (100 kg), Ohát Zalán (100 kg)


nők:
Csernoviczki Éva (48 kg), Pupp Réka (52 kg), Szabó Katinka (52 kg), Karakas Hedvig (57 kg), Gercsák Szabina (70 kg), Salánki Evelin (78 kg), Szigetvári Mercédesz (+78 kg)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!