Cselgáncs GP - Tóth Krisztián elődöntős

Sport, 2018.08.12

A vasárnapi zárónapon érdekelt tíz magyarból egyedül az elődöntőbe jutott Tóth Krisztián maradt versenyben a Papp László Budapest Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Prix-viadalon.

A Pénzügyőr SE világbajnoki ezüstérmese a 90 kilogrammos kategóriában először alig egy perc elteltével búcsúztatta a szlovák Peter Zilkát, majd az egyiptomi Hazem Alit három intéssel leléptették ellene. A nyolc között a cseh David Klammert várt rá, a rendes mérkőzésidő intéseken kívül nem hozott eredményt, majd a hosszabbítás 28. másodpercében az Eb-ezüsttel és -bronzzal is rendelkező Tóth kirúgta ellenfele lábát, és vazaarival nyert. A négy között a grúz születésű, de spanyol színekben induló Nikoloz Sherazadishvilivel találkozik, aki idén harmadik lett a tel-avivi Európa-bajnokságon.

Ami a vasárnap tatamira lépett többi magyart illeti: 90 kilóban Vér Gábor (BHSE), Tóth Ferenc (Rákosvidéke Hajtós DSE), Veres Márton (KSI SE), 100 kg-ban Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE) és Ohát Zalán (Budaörsi SC), +100 kg-ban Waczulik Richárd (UTE), továbbá a nőknél 78 kg-ban Salánki Evelin (BHSE), +78 kg-ban pedig Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC) és Nagy Kitti (Szatymaz) egyaránt helyezetlenül zárt.

A pénteki, első versenynap legjobb magyarja Karakas Hedvig volt, aki bronzérmet nyert 57 kilogrammban, majd szombaton a 73 kilósoknál Ungvári Miklós arany-, Szabó Frigyes pedig bronzéremmel zárt.

A kétéves olimpiai kvalifikáció májusban a kínai Grand Prix-val kezdődött. Júniusban a madridi világkupa-viadalon Ohát Zalán 100 kilogrammban aranyérmet szerzett, Ungvári diadala előtt ez volt a magyarok legjobb eredménye a 2020-as tokiói játékok szempontjából.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!