Cselgáncs-vb - Salánki Evelin kiesett a nyolcaddöntőben

Sport, 2018.09.25

A 78 kilogrammos Salánki Evelin kikapott második mérkőzésén, így búcsúzott az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokságon kedden.

A Honvéd versenyzője - aki februárban ezüstérmes lett a római világkupa-viadalon - az ecuadori Vanessa Chala elleni villámgyőzelem után a nyolcaddöntőben a holland Guusje Steenhuisszel csapott össze. Korábbi egyetlen találkozójukat - a tavalyi, varsói Európa-bajnokságon - a kétszeres Eb-második rivális nyerte, aki egy hónapja harmadik lett a budapesti Grand Prix-viadalon.

Második meccsükre Toncs Péter tanítványa kissé bicegve ment fel, és a küzdelem 21 másodpercnél ért véget, amikor a világranglista-vezető Steenhuis egy belső combdobásra ippont kapott.

A péntek óta 24 éves magyar dzsúdós az úgynevezett vegyes zónába is sántikálva érkezett:

"Három hete, edzés közben megsérült a belső oldalszalag a térdemben" - mondta az MTI-nek.

"Borogattam, valahogy rendbe raktam, de amikor most eldobtam az ecuadorit, megint megreccsent. Hidas doktor úr le akart beszélni arról, hogy kimenjek a ranglistavezető holland ellen, de én meg akartam próbálni, mégiscsak vb-n vagyok. Összekötöttük, úgy érzem magam, mint egy robotzsaru" - mosolygott Salánki Evelin, hozzátéve, nem állítja, hogy egészségesen legyőzte volna Steenhuist, de biztosan tovább bírta volna ellene.

Ezzel a magyarok számára véget ért a keddi program, a vb szerdai versenynapján +78 kilogrammban Szigetvári Mercédesz lép tatamira Bakuban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!