Cselgáncs-vb - Tóth Krisztián ötödik

Sport, 2018.09.24

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián kikapott a bronzmérkőzésen, így ötödik lett hétfőn az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokságon.

A 2014-ben vb-ezüstérmes Tóthra - aki egy hónapja megnyerte a budapesti Grand Prix-t - hatodik mérkőzésén a japán Nagaszava Kenta várt, akitől mindkét eddigi mérkőzésükön kikapott. A hozzá hasonlóan 24 éves ázsiai dzsúdós tavaly azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a tokiói és a jekatyerinburgi Grand Slam-viadalt is megnyerte, majd a Mesterek Tornáján harmadik lett Szentpéterváron - az utóbbi két verseny helyosztóján éppen Tóthot verve.

Harmadik találkozójukon az ázsiai dzsúdós 27 másodperc elteltével vazaarit kapott egy lábszárátforgatásra, míg a Pénzügyőr sportolója hasztalanul próbálkozott a védjegyének számító támasztott válldobással, ráadásul gyakran kapott fájdalmas arccal a bordájához. Az Eb-ezüsttel és -bronzzal is büszkélkedő magyar 45 másodperccel a mérkőzésidő letelte előtt vazaarit érő hátsó gánccsal egyenlített, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Tóth válldobásai továbbra sem jártak sikerrel, egyre fáradtabban mozgott, majd a csata 3:43 percnél dőlt el, amikor Nagaszava megkontrázott egy dobást, és vazaarival nyert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!