Cselgáncs-vb - Csoknyai a bronzért küzdhet

Sport, 2017.08.31

A 81 kilogrammos Csoknyai László nyert a vigaszágon, így a bronzéremért küzdhet a budapesti cselgáncs-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A kétszeres olimpikon ötödik mérkőzésén az üzbég Davlat Bobonovval csapott össze a vigaszágon, pályafutása során először. A rivális formájáról sokat elárul, hogy a délelőtt folyamán legyőzte a címvédő és olimpiai harmadik japán Nagasze Tanakorit, majd az olimpiai bajnok orosz Haszan Halmurzajev is csak hosszabbítás után tudott nyerni ellene a negyeddöntőben.

A 11 világkupa-éremnél tartó paksi dzsúdós - aki legutóbb 2015 októberében állt dobogóra világversenyen - előző meccsén egy ütéstől elharapta a nyelvét, amelyet a kora délutáni szünetben egy kisebb beavatkozással kellett rendbe tenni. Ez nem látszott a teljesítményén, nagyszerűen tartotta a tempót ellenfelével, aki macskaügyességgel bújt ki minden leszorítási kísérletből és fejenátforgatásból. A felek egy-egy intéssel jutottak el az első értékelt akcióig tartó hosszabbításig, melyből bő két perc telt el, amikor Csoknyai bebújt Bobonov karjai alá, majd ellenfele bal kezét húzva befordult, és oldalára forgatta, ami vazaarit, s egyúttal győzelmet ért a számára.

A 29 éves magyar ellenfele a bronzcsatában az iráni Szaid Mollaei lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!