Cselgáncs-vb - Egy meccset nyert a magyar csapat a zárónapon

Sport, 2017.09.03

Kazahsztán ellen győzött, majd Franciaországtól vereséget szenvedett a magyar válogatott a vegyescsapatok versenyében a budapesti cselgáncs-világbajnokság zárónapján vasárnap, így búcsúzott a további küzdelmektől.

Az első fordulóban Karakas Hedvig, Szabó Frigyes, Gercsák Szabina, Tóth Krisztián, Erdélyi-Joó Abigél és Cirjenics Miklós alkotta együttes Kazahsztán ellen lépett tatamira, s mind a hat mérkőzését megnyerve könnyedén jutott tovább.

A nyolcaddöntőben Franciaország volt a magyarok ellenfele, ekkor Karakas, Gercsák, Tóth és Cirjenics mellett Szigetvári Mercédesz és Ungvári Miklós küzdött. Ungvári és Tóth győzni tudott, ám a többiek vereséget szenvedtek, így a magyar csapat 4-2-es összesítéssel búcsúzott a további küzdelmektől.

A vegyescsapatok küzdelmét most rendezték meg először, s a papírformának megfelelően Japán diadalmaskodott. A vb-aranyérmes a döntőben Brazíliát győzte le, míg az egyik bronzérmes a magyarokat búcsúztató francia csapat lett. A 2020-as, tokiói olimpia programjába már felvételt nyert új versenyszám érmes mérkőzéseit a helyszínen tekintette meg Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke.

A 18 fős hazai küldöttség Csoknyai László (81 kg), Tóth Krisztián (90) és Bor Barna (+100) révén három ötödik hellyel zárta küzdelmeket a Papp László Sportarénában.


Eredmény:

vegyescsapat, világbajnok:

--------------------------
Japán
2. Brazília
3. Koreai Köztársaság és Franciaország

Magyarország helyezetlen.


A budapesti cselgáncs-vb éremtáblázata:

ARANY EZÜST BRONZ
1. Japán 8 4 1
2. Franciaország 2 - 2
3. Brazília 1 2 2
4. Mongólia 1 1 4
5. Kína 1 - -

Németország 1 - -

Szerbia 1 - -
8. Azerbajdzsán - 2 2
9. Szlovénia - 2 -
10. Oroszország - 1 3
11. Grúzia - 1 2
12. Olaszország - 1 -

Puerto Rico - 1 -
14. Koreai Köztársaság - - 4
15. Nagy-Britannia - - 2
16. Irán - - 1

Izrael - - 1

Kazahsztán - - 1

Kolumbia - - 1

Kuba - - 1

Lenyelország - - 1

Spanyolország - - 1

Üzbegisztán - - 1
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!