Cselgáncs-vb - Pupp Réka befejezte

Sport, 2017.08.29

Az 52 kilogrammos Pupp Réka búcsúzott a második fordulóban a budapesti cselgáncs-világbajnokság keddi versenynapján.

A paksi dzsúdós a Koreai NDK-beli Szong Szim Rim után rendkívül nehéz ellenféllel, az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Charline Van Snickkel találkozott a 32 között. A világbajnok Braun Ákos tanítványa eddigi egyetlen mérkőzésükön kikapott a belga dzsúdóstól tavaly a párizsi Grand Slamen. A második összecsapás kiegyenlített küzdelmet hozott, a junior Eb-aranyérmes magyar remekül kibújt egy karfeszítési kísérletből, és 3 perc 55 másodpercig stabilan állta ellenfele rohamait. Öt másodperccel a vége előtt azonban Van Snick karfeltolás után egy kaszáló mozdulattal földre vitte őt, így ipponnal nyert.

Pupp Réka szomorúan összegzett az MTI-nek:

"A végén lankadt a figyelmem, láttam, hogy fárad az ellenfelem, de ez a kis kihagyás már elég volt neki. Bíztam a hosszabbításban, mert abban jó szoktam lenni, sajnos nem így alakult" - mondta.

Edzője, a 2005-ben világ- és Európa-bajnok Braun Ákos szerint Van Snick nagyon ügyesen zárta le Pupp kezét, aki ezért nem tudott ellépni az akció elől.

"Erőnlétileg ugyanakkor elégedett vagyok Rékával, a felénél kezdett fáradni a belga, aki Párizsban úgy lefojtotta őt, hogy el is ájult. Most sokkal jobban állta a sarat, ebben a súlycsoportban még kell rá egy kis izom, és akkor még jobb lesz" - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!