Cselgáncs Eb - Csernoviczki a négy között

Sport, 2017.04.20

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva második győzelmével bejutott az elődöntőbe csütörtökön a varsói cselgáncs Európa-bajnokságon.

A londoni olimpián bronzérmes tatabányai versenyző az azeri Aisa Gurbanli után a negyeddöntőben a négy világkupa-éremnél tartó izraeli Noa Minskerrel találkozott, akit legyőzött eddigi két összecsapásukon. A harmadik meccs is a 30 éves magyar fölényét hozta, amely eleinte csak intésekben nyilvánult meg: egyszer figyelmeztették, míg hét esztendővel fiatalabb ellenfelét kétszer, csakhogy az új szabályok értelmében intésekkel már nem lehet nyerni, így jöhetett az első értékelt akcióig tartó hosszabbítás. Erre aztán nem kellett sokat várni: az elmúlt kilenc Eb-n rendre érmes Csernoviczki 12 másodperc elteltével a földre csavarta Minskert, amire vazaarit kapott.

A kétszeres Európa-bajnok magyar dzsúdós - aki tavaly ezüstéremmel tért haza a kazanyi kontinenstornáról - a 16 órakor kezdődő délutáni programban az ukrán Darija Bilogyiddal csap össze. A mindössze 16 éves ellenfél az ifiknél vb-, míg a junioroknál Eb-aranyat nyert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!