Cselgáncs Eb - Ungvári Miklós ötödik

Sport, 2017.04.21

A 73 kilogrammos Ungvári Miklós ötödik lett a varsói cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A 36 éves, Londonban olimpiai ezüstérmes Ungvári a harmadik helyért kiírt mérkőzésen a címvédő Rusztam Orujovval csapott össze, akit csak egyszer vert meg eddigi négy találkozójukon. A Rióban olimpiai második azeri dzsúdós - aki akkor az ötkarikás negyeddöntőben is jobbnak bizonyult Ungvárinál - ezúttal is fölényben volt, másfél percnél a földre döntötte a magyart, de a bíró visszavonta az először megítélt vazaarit. A háromszoros Európa-bajnok ceglédi versenyző nemsokára már két intésnél tartott, majd hat másodperccel a vége előtt megkapta a harmadikat is, ami az új szabályok szerint leléptetést jelentett.

"Nem tudtam ma igazán koncentrálni, és ha azt mondták volna előtte, hogy éremért küzdhetek, akkor elégedett lettem volna. Sajnálom ezt az érmet, az elődöntőben és a harmadik helyért is összejöhetett volna" - kesergett Ungvári a bronzmeccs után hozzátéve, a kettőből legalább az egyik mérkőzést meg lehetett volna nyerni.

Az egyéni küzdelmek első két napja után a 18 fős magyar küldöttség egy éremnél tart a lengyel fővárosban, a 48 kilogrammos Csernoviczki Éva csütörtöki harmadik helye révén. Pénteken további nyolc magyar lép tatamira a Torwar Arénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!