Davis Kupa - Balázs közel állt a bravúrhoz, 1-1-re áll a párharc

Sport, 2017.09.15

Balázs Attila négy szettben kikapott Karen Hacsanovtól az oroszok elleni budapesti tenisz Davis Kupa-párharc pénteki második mérkőzésén, ezzel a magyar válogatott 1-1-re áll a nyitónap után.

A Kopaszi gáton emelt ideiglenes - mintegy négyezer férőhelyes - stadionban Fucsovics Márton diadala után némileg megcsappant a nézőszám, de a hűvös idő ellenére így is mintegy 1500-an bíztatták Balázs Attilát.

A világranglistán 164. hazai játékos az ellenfél legjobbjával, Karen Hacsanovval (32.) csapott össze, ám a meccs korántsem alakult simán. A 198 centis orosz látványosan szenvedett a lassú salakon, amelyen még sosem vívott DK-mérkőzést: 210 kilométer/órás szervái és elemi erejű tenyeresei rendre elhaltak a borításon, a magyar teniszező magabiztosan nyesegette vissza a kemény pályán vagy füvön foghatatlan ütéseket. A játszma 2:2-nél dőlt el, amikor a hosszú meneteket jobban bíró Balázs elvette ellenfele szerváját, majd 5:3-nál szettlabdához jutott. Az elsőt még hárította a moszkvai óriás, a másodikat azonban csaknem kiütötte az arénából.

A folytatásban a 28 éves Balázs elvesztette az adogatását, de a tempót remekül variálva rögtön vissza is vette, aztán újabb brék következett. Hacsanov innentől nyugodtabban irányított, sorra hozta a gémeket, a magyar játékába pedig egyre több hiba csúszott. Nemsokára már 5:1 állt az eredményjelzőn, majd 1 óra 20 perc elteltével az orosz kiegyenlített.

A harmadik felvonás hosszabb lett, mint az első kettő együttvéve: Balázs 4:2-re elhúzott, Hacsanov utolérte őt, de nem tudta kiszerválni a játszmát, amely emlékezetes rövidítésbe torkollott. Igazi salaktenisz zajlott a pályán, egymást érték a hosszú fonákcsaták, rövidítések, átemelések. A hazai kedvencnek kettő, míg ellenfelének hat szettlabdája volt, aztán a 26. (!) labdamenet végén az orosz került szettelőnybe.

Balázs egyre fáradtabban küzdött, gyakran masszírozta a lábát, riválisa viszont tartotta a ritmust, és 3:0-ra meglépett. Ekkor már a körülmények sem kedveztek, 14 fokra hűlt a levegő, a közönségből megmaradt 100-150 fő kabátba-porkócokba burkolva figyelte, amint Hacsanov magabiztosan hozta a játszmát és ezzel a 3 óra 7 perces mérkőzést is.

"Görcsölt a lábam, szervánál is zavart, kiadtam magamból mindent. Remélem, a holnapi párosra rendbe jövök" - mondta Balázs a meccs urán.

A párharc 1-1-re áll, a szombaton 14 órakor kezdődő párost Fucsovics és Balázs vívja Danyiil Medvegyev és Konsztantyin Kravcsuk ellen.

Eredmény:
Magyarország-Oroszország 1-1 - állás az első nap után
-----------------------------------------------------
Balázs Attila-Karen Hacsanov 6:3, 2:6, 6:7 (12-14), 1:6

korábban:
Fucsovics Márton-Andrej Rubljov 6:2, 6:4, 5:7, 2:6, 6:3


szombaton:
Fucsovics Márton, Balázs Attila-Danyiil Medvegyev, Konsztantyin Kravcsuk 14.00

vasárnap:
Fucsovics Márton-Karen Hacsanov 14.30
Balázs Attila-Andrej Rubljov
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!