Davis Kupa - Január végén derül ki, hogy Goffin játszik-e a magyarok ellen

Sport, 2017.12.07

Csak tíz nappal a párharc előtt derül ki, hogy a belgák sztárja, David Goffin teniszezik-e a magyarok ellen februárban a Davis Kupa világcsoportjának liége-i nyolcaddöntőjében.

A magyar szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján Köves Gábor kapitány elmondta, az eddigi négy helyett jövőre már öt játékost lehet nevezni, és egyelőre a házigazdák sem tudják, hogy a világranglista hetedik helyezettje vállalja-e a fellépést.

"Az mindenesetre sokat sejtet, hogy Liége-be tették a párharcot, melynek külvárosában Goffin született" - jelentette ki Köves Gábor, majd kitért a lille-i DK-döntőre, melyet a belgák 3-2-re elvesztettek a franciákkal szemben november végén.

"Nagy élmény volt a helyszínen 27 ezer embert látni egy teniszpálya körül, Goffin pedig fantasztikusan játszott, szettet sem vesztett, de az is igaz, hogy a párosra kímélték őt" - tette hozzá.

A magyarok várható összeállításáról szólva a kapitány kifejtette, Fucsovics Márton, Balázs Attila, Borsos Gábor és Piros Zsombor mellé Valkusz Mátét vagy Nagy Pétert hívja majd be a keretbe. Ami pedig a februári csata színhelyét illeti, ugyancsak személyes tapasztalatai alapján úgy fogalmazott, egy 4000 férőhelyes kosárcsarnokról van szó, így a kiutazó magyar szurkolóknak "lesz esélyük hallatni a hangjukat".

A világranglistán 171. Balázs Attila közölte, a szeptemberi DK-párharc után sérülés és betegség is hátráltatta, ezzel együtt jó évet zárt, de mint mondta, 2018 még jobb lehet.

A válogatott legjobbja, Fucsovics Márton (85.) éppen nyaralásából tartott hazafelé, így a csapat az ő távollétében adott át ajándékokat - játékokat és tartós élelmiszereket - az Ötvenhatosok terén található Mikulásgyár munkatársainak.

A február 2. és 4. között sorra kerülő belga-magyar összecsapásnak a liége-i Country Hall multifunkcionális sportcsarnok ad majd otthont. A találkozókat kemény pályán vívják.

A párharcot alapesetben Magyarországon kellett volna megrendezni, ugyanis a két együttes legutóbb Belgiumban csapott össze egymással, ám egy idei szabálymódosítás nyomán a két 2017-es döntős - a belga mellett a francia csapat - eldönthette, hol kíván játszani jövőre az első körben.

A magyar DK-csapat 3-1-re verte az oroszokat szeptember közepén a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 együttes közé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!