Digitális újítással készül a visszatérésre egy dán labdarúgóklub

Sport, 2020.05.10

Az Aarhus GF egy olyan digitális újítással készül a dán labdarúgó-bajnokság újraindítására, amelynek segítségével futballmérkőzésre emlékeztető hangulatot teremthet zárt kapus rendezés esetén is.

Május végén az Aarhus GF-Randers FC találkozóval folytatódik a dán élvonal, amely több mint két hónapig szünetel a koronavírus-járvány miatt. A hazai klub honlapjának beszámolója szerint a Zoom nemzetközi videóplatformmal együttműködésben egy rendhagyó digitális kezdeményezéssel készülnek a folytatásra.

A szurkolók ingyenjegyeket igényelhetnek a virtuális stadion 22 szektorába, tehát a hazai és a vendégdrukkereknek, valamint a semleges nézőknek is ugyanúgy lesz helyük, mint egy valódi arénában. A stadionban számos kivetítőt helyeznek el, amelyeken a rajongók láthatók majd meccsnézés közben. Vagyis nem csak ők nézhetik a televízióban a találkozót, a játékosok is láthatják a drukkereket, és hallhatják, amint otthonról bíztatják őket.

"Hosszú idő után ez lesz az első bajnoki meccs, ezt pedig egy történelmi digitális kezdeményezéssel ünnepeljük meg. Büszkék vagyunk rá, hogy a világon először mi használjuk majd ezt" - mondta Jacob Nielsen, az AGF ügyvezetője.

Hozzátette, reményei szerint más klubokat is hasonló kezdeményezésekre inspirálhat a tervük.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!