Divízió I-es jégkorong-vb - A lengyelektől is kikaptak a szlovénok

Sport, 2018.04.23

Második mérkőzését is elvesztette a szlovén válogatott a budapesti divízió I/A-s jégkorong világbajnokságon, miután a második forduló hétfői játéknapján 4-2-re kikapott a lengyel együttestől.



Eredmény, 2. forduló:
Lengyelország-Szlovénia 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)
-------------------------------------------
gólszerzők: Kapica (3.), Neupauer (28.), Kolusz (37. - büntetőből), Chmielewski (52.), illetve Drozg (25.), Urbas (59.)



Mindkét válogatott 3-1-es vereséggel rajtolt vasárnap, a lengyelek az olaszoktól, míg a tavaly még a világelitben szereplő szlovénok - nagy meglepetésre - a britektől kaptak ki. Az együttesek így győzelmi kényszerben léptek pályára, s a lengyelek vettek villámrajtot, gyorsan vezetést szereztek emberelőnyben.

A második harmad elején a lengyelek kapusa, Przemyslaw Odrobny ápolása miatt állt rövid ideig a játék, ezt követően egyenlítettek a szlovénok, sőt, kis híján majdnem előnyhöz is jutottak - a gólvonalon végigcsorgó korong mindkét kapuvasat érintette. Mégis a lengyel együttes vette vissza a vezetést: kettős emberelőnyben növelhették volna tovább a különbséget, de ez végül a csapatkapitány Marcin Kolusz higgadt büntetőjével sikerült.

A záró felvonásban nagy szlovén nyomást, majd újabb lengyel találatot láthatott a Papp László Budapest Sportaréna 930 nézője. S bár az előzetesen a feljutásra esélyesnek tartott, a phjongcshangi téli olimpián kilencedik helyen záró szlovénok a hajrában szépíteni tudtak kapuslehozatalt követően, két forduló után pont nélkül állnak.

A házigazda magyarok az olaszok ellen lépnek jégre hétfőn este.

Az első két helyezett feljut a 16 csapatos elitbe - a jövő évi vb-t Pozsonyban és Kassán rendezik -, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd. (FOTÓ)


Később:
Olaszország-Magyarország 19.30

kedden játsszák:
Kazahsztán - Nagy-Britannia 16.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!