Divízió I-es jégkorong-vb - Chernomaz: okosabban kellett volna játszanunk

Sport, 2017.04.24

Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint együttesének okosabban kellett volna játszania az osztrákok ellen, és akkor elkerülhető lett volna a vereség a kijevi divízió I/A világbajnokság második fordulójában.

"Mindkét csapat jól kezdett, ám elkerülhető gólt kaptunk, aztán a kettős előnyt belőttük. A második harmadban jól szűrtük meg a támadásokat, ám a végén 1-1-nél szükségtelen kiállítást szedtünk össze a támadóharmadban, ezt pedig belőtték. Okosabban kellett volna játszani, és nem túlkomplikálni a helyzeteket" - hangsúlyozta a találkozó utáni sajtótájékoztatón Chernomaz.

Roger Bader, az osztrákok szövetségi kapitánya elmondta, a záró harmadra új letámadási taktikát alkalmaztak, és sikerült belőni az emberelőnyüket.

"Jó kapusteljesítményünk volt és jobb helyzetkihasználásunk. Ez döntött a javunkra" - szögezte le.

Kóger Dániel szerint most jobban játszott a magyar csapat, mint két napja az ukránok ellen, de az döntött, hogy most nem sikerült belőni a helyzeteket.

"Talán ha mi mozdulunk el 1-1-ről... De addig megvoltak a lehetőségeink, nem éreztük bentről, hogy rosszabbak lennénk náluk" - tette hozzá.

Stipsicz Bence úgy véli, olyan kiegyensúlyozott a mezőny, hogy a mostani vereség után is előre kell tekinteni, mert sorra jönnek a mérkőzések, máris kevesebb mint egy nap múlva a dél-koreaiak ellen.

"Azonos létszámban nem esett gól, és ezen a szinten már az emberelőnyök kihasználása, illetve a kivédekezés döntő jelentőséggel bír. Ennyivel jobbak voltak most az osztrákok. Ebből tanulnunk kell, és le kell győznünk a dél-koreaiakat."

Nagy Krisztián is abban látja a vereség okát, hogy nem sikerült gólra váltani a helyzeteket.

"Kevés gólos mérkőzésen éppen az dönt, hogy a végén ki tud jobban összpontosítani. Most ők belőttek két emberelőnyt, és nyertek."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!