Divízió I-es jégkorong-vb - Chernomaz szerint javítani kell a hatékonyságon

Sport, 2017.04.26

A magyar jégkorong-válogatott 127 perce nem lőtt gólt azonos létszám mellett a kijevi divízió I/A-világbajnokságon, éppen ezért szeretne javítani a hatékonyságon Rich Chernomaz szövetségi kapitány.

"A támadójátékunk hatékonyságán javítanunk kell. Többet kell kapura lőnünk, jobban kell zavarnunk az ellenfelek kapusait. A védekezésünket befolyásolja, hogy sok kiállítást szedünk össze, és többször szükségtelenül, a támadóharmadban szabálytalankodunk. Átlagban minden meccsen ötször voltunk emberhátrányban, ez sok. Hiába lőttünk három emberelőnyös gólt, ugyanennyit kaptunk hátrányban" - nyilatkozta az MTI-nek Chernomaz, aki szerdán pihenőt adott játékosainak, csak két kapus, Bálizs Bence és a tartalék Arany Gergely ment fel a jégre Jukka Kontsas kapusedzővel együtt.

Vas János - aki bordarepedés miatt kihagyta a dél-koreaiak elleni keddi, 3-1-es vereséggel zárult találkozót - elmondta, egyéni döntése lesz, hogy szerepel-e még a tornán vagy sem.

"Az orvosok nem javasolják a folytatást. Alaphelyzetben 3-4 hét lenne a kihagyás. Minden légzésnél, oldalra fordulásnál fáj, most is tele vagyok tapasszal" - mondta a kijevi vb-n két mérkőzésen egy gólos Vas.

Amennyiben a csapat csütörtökön a lengyelek és pénteken a kazahok ellen nyer, illetve a dél-koreaiak legyőzik az osztrákokat, akkor van esély a feljutásra. Más esetben erre szinte semmi remény nem maradna. A mezőny kiegyensúlyozottságát jelzi, hogy az eddig lejátszott kilenc találkozóból nyolc egy vagy két gól különbséggel dőlt el, az egyedüli kivétel a dél-koreai - kazah összecsapás volt (5-2).

A feljutásért folyó versenyben még öten érdekeltek. Közülük a Koreai Köztársaság áll a legjobban, mivel - egyedüliként a mezőnyben - mindhárom mérkőzését megnyerte. Szövetségi kapitányuk, a kétszeres Stanley Kupa-győztes Jim Paek elmondta, igazi családot alkotnak, tudnak egymásért küzdeni, a honosított játékosaik remekül beilleszkedtek az ázsiai közegbe, és mindenki szépen fejlődik.

"Nagy lökést kaptak a téli sportágak, és persze a hoki is azzal, hogy jövőre Pjongcsangban rendezik a téli olimpiát. Mindent ennek rendelünk alá, komoly sportágfejlesztési programunk van, az edzők és a játékosok is sokat tanulnak. Az NHL-es Detroittal is van szoros együttműködésünk. A mostani eredmények igazolják, hogy jó úton járunk" - nyilatkozta az MTI-nek Paek.

Amennyiben a sereghajtó ukránok szerda este nem szereznek pontot az előző idényben még élvonalbeli kazahok ellen, akkor kiesnek. Minden más esetben a záró fordulóban dől el, ki búcsúzik a divízió I/A-tól.

Az állás: 1. Koreai Köztársaság 9 pont, 2. Ausztria 6, 3. Kazahsztán 5, 4. Lengyelország 4, 5. Magyarország 3, 6. Ukrajna 0

Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, és a 2018-as dániai vb-n szerepelhet, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

A további program:

4. forduló:

szerda:
Kazahsztán-Ukrajna 19.30

csütörtök:
Lengyelország-Magyarország 16.00
Koreai Köztársaság-Ausztria 19.30

5. forduló, péntek:
Magyarország-Kazahsztán 12.30
Lengyelország-Ausztria 16.00
Koreai Köztársaság-Ukrajna 19.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!