Divízió I-es jégkorong-vb - Magyar "fölény" a főtéren

Sport, 2015.04.25

Magyar szurkolóktól volt hangos Krakkó főtere szinte egész szombaton. A csaknem 4000 drukker 18 óra tájban indult meg a lengyelek elleni, feljutásról döntő világbajnoki jégkorong-mérkőzés helyszínére.

A magyarok ellepték a történelmi óvárost, de a jó időben sokan kirándultak a környező településekre, például a wieliczkai sóbányába.

A vendégszurkolók összevarrtak egy közel 40 négyzetméteres zászlót, amelynek egyik fele a magyar, a másik a lengyel színekből áll. Sokan a külön erre az alkalomra készített "lengyel-magyar két jó barát" feliratú pólóban sétálgattak. A magyar drukkerek barátságos viselkedtek, sokszor éljenezték a lengyeleket, illetve éltették a lengyel csapatot is. Sok magyar arcát a piros-fehér-zöld mellett piros-fehér festék is díszíti.

A Krakkó Aréna környékén és a belvárosban is nagy a rendőri jelenlét, ám rendkívüli esemény eddig nem történt. A két szurkolótábor annak ellenére remekül megfért egymás mellett, hogy csapatuk sorsdöntő mérkőzést vív egymással este. Ha a magyarok nem kapnak ki hatvan perc alatt, akkor 2008 után ismét feljutnak a világelitbe, és jövőre Szentpéterváron, illetve Moszkvában szerepelhetnek. Amennyiben a lengyeleké a három pont, ők csatlakoznak a legjobbakhoz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!