Duplázó egységek az utolsó kajak-kenu edzésversenyen

Sport, 2020.07.28

Csipes Tamara, Balla Virág, Dombvári Bence és Bodonyi András, illetve a Balla, Takács Kincső duó, valamint a Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású négyes is duplázott kedden Szolnokon, a kajak-kenusok edzésverseny-sorozatának utolsó fordulójában.

Női kajak egyes 500 méteren mindkét futamban Csipes, Gazsó Dorka, Hagymási Réka, Pupp Noémi volt a befutási sorrend. A mezőnyből sokan hiányoztak, nem állt rajthoz például Kozák Danuta, Kárász Anna és Bodonyi Dóra sem, Medveczky Erika pedig az első futamban utolsó lett, így a második körben már a gyengébbek közé sorolták.

"Olyan volt, mint egy tipikus első pálya, nem mondom, hogy nagyon rosszul esett versenyezni, de jól sem. Messze vagyunk a csúcsformától, ennek ellenére az elért idővel elégedett vagyok" - mondta az olimpiai bajnok Csipes Tamara.

Ahogy a korábbi tesztversenyeken, ezúttal is megközelíthetetlen volt K-4 500 méteren a Kuli, Nádas, Molnár, Tótka egység. A csapatnak ezúttal egyetlen négyes, a Balaska Márk, Németh Viktor Máté, Erdőssy Csaba, Csizmadia Kolos alkotta csapathajó volt a kihívója, s mindkét futam magabiztos győzelmet hozott.

"Nagyon jó volt ez a sorozat, mert így legalább havonta tudtunk két pályát menni versenykörülmények között, és csiszolhattuk a saját hibáinkat. Mentálisan ugyanakkor számomra megterhelő volt, hogy formaidőzítés nélkül kellett odaállnunk" - mondta Tótka Sándor.

Balla Virág C-1 200 méteren és Devecseriné Takács Kincsővel C-2 500 méteren is duplázott, kiemelkedtek a mezőnyből, míg férfi kajak egyes 1000 méteren mindkét futamot Dombvári Bence nyerte meg Béke Kornél előtt. A mezőnyből ezúttal is hiányzott a külföldön edzőtáborozó, világbajnoki címvédő Kopasz Bálint, valamint az előző tesztversenyen két diadalt arató Varga Ádám. A férfi kenusok hasonló távú versenyében Bodonyi András mögött az első körben Korisánszky Dávid, a másodikban pedig a 19 éves Fodor Nicholas ért be a második helyen.

"Nagyon szeretném végre megméretni magam a nemzetközi mezőnyben is" - idézte a szövetség honlapja a DVTK kenusát, Bodonyit. "Pár hete voltam már olyan formában, hogy annak alapján lehet esélyem a kvótaszerzésre C-1 1000 méteren."

A paraversenyzők is elkezdték az idei szezont. KL-1 kajakban a világbajnok Kiss Péter Pál győzött, VL2-ben pedig Suba Róbert volt a leggyorsabb. A KL-3-as kajakos kategóriában a nőknél Varga Katalin nyert mindkét futamban, míg az férfiaknál Kiss Erik duplázott.

A május végén megkezdett edzésverseny-sorozat ezzel lezárult, a szezon augusztus 24-26-án a magyar bajnoksággal folytatódik, ugyancsak Szolnokon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!