EBEL - Rájátszásba jutna a Fehérvár AV 19

Sport, 2017.08.29

A Fehérvár AV 19 elsődleges céljának nevezte az osztrák bázisú jégkorong liga, az EBEL rájátszásába jutást az együttes kanadai vezetőedzője.

Benoit Laporte a klub keddi idénynyitó sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a nyáron új összetételű, összetartó társaság alakult ki, amely a felkészülés során meccsről meccsre fejlődik. Mint mondta, a tavalyi csapathoz képest jóval képzettebb hokisok alkotják a keretet, akik gyorsabb játékra képesek.

Bizakodásra ad okot, hogy a felkészülési találkozókon az ellenfelek egyre kevesebb időt töltenek el a csapat harmadában és így kevesebb helyzetet tudnak kialakítani - mondta a tréner, hozzátéve: a bajnoki rajtra százszázalékos állapotban lesznek.

Szélig Viktor szakmai igazgató szerint az idei EBEL-keretet más elvek mentén állították össze, mint korábban: kevesebb a rutinos magyar válogatott játékos, de több a légiós és a fiatalabb magyar játékos. Hozzátette, eddig két játékos nem mutatkozott be a csapatban: a kanadai kapus, Mark Visentin kisebb sérüléssel bajlódott, de már edz és hamarosan játszani fog, míg a Svájcból visszatérő junior válogatott csatár, Kiss Zsombor betegséggel küzd, hamarosan ő is elkezdi az edzéseket.

Kóger Dániel csapatkapitány szerint az eddigi mérkőzéseiken jól látható volt a fejlődés, egyre inkább meg tudtak felelni az edzői elvárásoknak. Kiemelte, hogy az öltözőben jó hangulat uralkodik, mindenki segíti a másikat a célok elérése érdekében. Reményét fejezte ki, hogy idén elérik a rájátszást, amihez a hazai meccseken elegendő pontot akarnak gyűjteni.

A hétvégén kilencedik alkalommal sorra kerülő Ifj. Ocskay Gábor emléktornáról Gál Péter Pál elnök elmondta: a szokások szerint speciális, egyedi mezben lép jégre a Fehérvár AV 19. A mezeket elárverezik, holnaptól már lehet rájuk licitálni.

Fekti István szakmai alelnök közölte, hogy a mostani tornára új csapatokat kerestek, de változik a lebonyolítás is, mert ezúttal mindenki játszik mindenkivel.

A péntektől vasárnapig tartó tornán a német Lausitzer Füchse, a horvát Medvescak Zagreb és a szlovák Érsekújvár lesz a Fehérvár ellenfele.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!