Elek Gábor hőstettnek tartja a Ferencváros kupagyőzelmét

Sport, 2017.04.05

Nagy hőstettnek tartja a Magyar Kupa megnyerését Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabda-csapatának vezetőedzője.

"Elég jól kezdtük a mérkőzést, utána pedig a szívük vitte előre a lányokat. Ahogyan teltek a percek, láttuk, hogy szinte folyamatosan előnyben vagyunk, és elkezdtünk hinni abban, hogy itt még valami nagy dolgot is véghezvihetünk. Ez egészen az 59. percig így volt" - elevenítette fel a bajnok Győri Audi ETO KC elleni vasárnapi kupadöntőt az MTI kérdésére Elek Gábor a klub szerdai sajtóbeszélgetésén.

A szakvezető hozzátette, az utolsó percet egy kicsit "elszúrták", mert kétgólos előnyt nem szabad így eladni egy perc alatt, de aztán a hétméteres-párbajban kompenzáltak. "Nagyon örülök neki, nagy hőstettnek tartom, de ez már lassan a múlté, mert most már Bukarestre összpontosítunk" - utalt a pénteki Bajnokok Ligája-negyeddöntőre.

A kecskeméti fináléban az esélyesebbnek tartott győriek csupán egyszer vezettek (7-6), és bár az utolsó percben 27-29-ről egyenlíteni tudtak, a hétméteres-dobásokat 5-3-ra az FTC nyerte, ezzel megszakította ellenfele 12 éven át tartó sorozatát.

A rangadón hét gólt szerző Kovacsics Anikó úgy fogalmazott, mindenki úgy érkezik egy kupadöntőre, hogy a Győr az esélyes, sőt szinte már meg is van neki a trófea.

"Ezért is volt nagyon nagy dolog, hogy szinte végig vezetve, majd a hétmétereseket magabiztosan értékesítve meg tudtuk nyerni a kupát. Nagyon jó érzés, nagyon boldog vagyok, hogy ezt el tudtuk érni" - tette hozzá az irányító, aki tíz évet töltött az ETO-ban, mielőtt tavaly nyáron a Ferencvároshoz szerződött.

"Abban tudok segíteni a mostani csapatomnak, hogy éppen melyik figurát mondják be a győriek, mit játszanak" - árulta el Kovacsics.

Az FTC a 12. kupagyőzelmét ünnepelhette, ezzel az örökrangsorban utolérte a Vasas SC-t és a Győrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!