Előrébb került az öttusázók bajnoksága

Sport, 2020.09.18

A tervezettnél pár nappal korábban pótolják az öttusázók márciusban elhalasztott országos bajnokságát.

A Nu Skin ob-t október első hétvégéjén rendezik meg Budapesten, 3-án a nők, 4-én a férfiak versenyeznek majd.

A bajnokságot tavasszal a koronavírus-járvány terjedése miatt kellett halasztani, majd a szövetség (MÖSZ) a nyár vége felé úgy kalkulált, hogy október 8-10. lehet az új időpont. A szakmai bizottság végül pár nappal korábbra helyezte át a versenyt.

Gallai István, a MÖSZ főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, az ob-eredmények nem számítanak bele a válogatásba, és az egyesületek sem ez alapján részesülnek majd a támogatásban.

"Azért született meg ez a döntés, mert nem lehet tudni, hogy abban az időpontban ki állhat rajthoz, kiket ér utol a járvány. Versenyre azonban szükség van, a sportolók is várják már a lehetőséget" - indokolta a szövetség álláspontját.

Az biztos, hogy az olimpiai kvótás Demeter Bence nélkül zajlik majd a bajnokság, mivel a székesfehérvári versenyző átesett a fertőzésen. Azóta ugyan már negatív teszteket produkált, de négy-hat hetet ki kell hagynia, és csak a keretorvos útmutatása szerint kezdheti el az edzéseket.

Gallai István elmondta, hogy a járványügyi hatóságtól a szövetség lekérte a protokollt, hogy milyen feltételekkel rendezheti meg az ob-t, különös tekintettel a két zárt térben sorra kerülő számra, a vívásra és az úszásra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!