Élvezetes mérkőzések, papírforma-sikerek a birkózó Honvéd Kupán

Sport, 2017.02.11

Hagyományteremtő céllal rendezték meg szombaton az I. Honvéd Kupa birkózóversenyt Budapesten, mely kötött- és szabadfogásban is az első rangos hazai verseny volt az idén.

A Budapesti Honvéd tavaly, hosszú idő után újraindított birkózó szakosztálya által szervezett viadalon - mely válogató is volt egyben - a magyar élvonalból mindenki szőnyegre lépett, aki egészséges volt.

Kötöttfogásban a Lőrincz testvérek, a friss világbajnok Korpási Bálint (71 kg) és a decemberben vb-bronzot nyert Szabó László (80 kg) is szőnyegre lépett, s valamennyien aranyéremmel zártak.

A legnagyobb csatára közülük a Rióban ötödik Lőrincz Viktor (85 kg) kényszerült, mivel óriási küzdelem végén, 1-1-es eredménnyel, később szerzett ponttal győzte le az U23-as Európa-bajnok Szilvássy Eriket. Testvére, a londoni ezüstérmes, háromszoros Eb-győztes Tamás viszont magabiztos sikerekkel lett első új súlyában, a 75 kilogrammban.

Szabadfogásban a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, riói olimpikon Veréb István meglepetésre kikapott a 86 kilogrammos súlycsoport fináléjában Nagy Mihálytól. A másik riói magyar, Ligeti Dániel (125 kg) viszont könnyedén nyerte meg mindkét szombati mérkőzését.

A versenyt Simicskó István honvédelmi miniszter nyitotta meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!