Engi Klára lett a korcsolyázószövetség nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója

Sport, 2018.03.15

Engi Klára lett a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója, Vardanjan Gurgen pedig a pontozásos ágazati sportigazgató tisztségét tölti be.

Az MOKSZ csütörtöki tájékoztatása szerint Engi Klára úgy fogalmazott, hogy a pozíció ágazatokon átívelő nemzetközi feladat, amely hatalmas megtiszteltetés a számára. "Elismerése annak a hosszú és sikeres versenyzői pályának, valamint az elmúlt évek sportvezetői munkásságának, mely lehetővé teszi e pozícióban rejlő nemzeti lehetőségek maximális kiaknázását, s értékes tartalommal töltését. Örömmel adom át az ágazati feladatokat Gurgennek, és igyekszem segíteni mindenben a munkáját" - közölte Engi Klára.

Vardanjan Gurgen a Moszkvai Állami Egyetemen végzett, s karrierje elején Moszkvában, Jerevánban, 1990 és 2010 között pedig Budapesten tevékenykedett műkorcsolyaedzőként. Legutóbb a Nottinghami National Ice Center korcsolyasport-igazgatói pozícióját töltötte be. 1994 és 2006 között a MOKSZ elnökségi tagja volt, 1993 és 2017 között több Európa-bajnokságon, világbajnokságon és két olimpián vett részt a magyar és az angol csapat edzőjeként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!