EURO-2016 - Portugália hosszabbításban győzött a döntőben

Sport, 2016.07.11

A portugál labdarúgó-válogatott Eder hosszabbításban szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a házigazda francia csapatot a 15. labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében.

EURO-2016 - Portugália az Európa-bajnok A portugálok sikerének értékét növeli, hogy Cristiano Ronaldót a 25. percben sérülés miatt le kellett cserélnie Fernando Santos szövetségi kapitánynak, akinek irányításával tétmeccsen még nem kapott ki az együttes.

A Saint-Denis-ben rendezett fináléban a Lille csereként beállt csatára a 109. percben szerezte a győztes gólt, amellyel Portugália először hódította el az Európa-bajnoknak járó Henri Delaunay Kupát. Egyetlen korábbi döntőjében, 2004-ben házigazdaként nagy meglepetésre kikapott Görögországtól.

A franciák harmadik diadalukkal utolérhették volna az élen a spanyol és a német válogatottat, illetve másodszor fordult elő, hogy a hazai csapat a döntőben veszített.

A portugálok csoportharmadikként jutottak tovább a magyarok által megnyert F jelű négyesből.
(MTI)

Galériánk

EURO-2016 - Portugália az Európa-bajnok EURO-2016 - Portugália az Európa-bajnok EURO-2016 - Portugália az Európa-bajnok EURO-2016 - Portugália az Európa-bajnok
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!